Smart arbetsplats på liten yta

En kreativ hörna att sitta och skapa vid eller en plats att kunna sitta och arbeta på, ja ett skrivbord går att använda till mycket. Den behöver inte vara avancerad och dyr att göra och man behöver inte ha ett tomt rum för att få sin arbetshörna utan den går att få till med enkla medel på en liten tom yta.

 

smalt skrivbord

En smal yta efter ett par garderober där man knappt rymmer att ställa något kan bli en perfekt arbetshörna. Köp en skiva med samma bredd och sätt upp mellan vägg och garderober så får du ett långt och bra skrivbord. Med några hyllor över får du bra förvaring.

 

second hand skrivbord

Allt man köper behöver inte vara nytt! Har du en tom plats framför ett fönster? På second hand butiker kan man hitta jätte fina små skrivbord som med lite färg kan bli som nya.

 

steghylla som skrivbord

Vill man inte göra en massa hål i väggen men få till en arbetshörna med hyllor över är steghyllan perfekt. Den finns i många varianter och även med en större skiva nedtill som kan fungera som skrivbord. Ett bra compact living tips om man bor litet då man får till både skrivbord och hyllor på samma yta.

 

skrivbord under trappa

En plats man lätt missar att utnyttja är under trappen. Där kan man enkelt skapa en kreativ hörna med ett litet och nätt skrivbord.

 

skrivbord i korridor

Låt inte en korridor till ett rum bli bara en passage utan möblera den och utnyttja ytan maximalt. En smalare skiva med några enkla ben under och lite förvaring kring kan bli en perfekt och användbar arbetsplats.

 

bockar till skrivbord

Det vanligaste skrivbordet man ser på stylade bilder är de enkla bockarna med en skiva på. Ett billigt och snyggt alternativ som även fungerar bra i det vardagliga livet. Man kan enkelt skapa sin egen stil genom att välja bordsskiva i färg eller trä och anpassa det bra till rummets storlek genom vilken storlek man väljer på bordsskivan.

 

skrivbord i sovrum

Om man har ett lite större sovrum blir det lätt ett tomt hörn bredvid sängen. Det är perfekt att utnyttja som arbetsplats. En enkel skiva som fästs i väggen och med ett enkelt ben på andra sidan så är det sen klart. Tänk på att inte ställa dit en för stor stol då det lätt kan bli trångt och klumpigt utan satsa på en liten nätt så behåller man rymdkänslan i rummet.

 

stort skrivbord

Man kan dela av ett större rum med hjälp av ett skrivbordet om man behöver få in flera funktioner i ett och samma rum. Ställ det rakt ut från väggen eller fönstret och gärna så att du tittar mot dörren. Har du plats för ett större skrivbord kan det vara bra att välja en variant gjord av bockar och en skiva så man ändå får en luftig känsla i rummet. Ställ det gärna vid ett fönster för att få ljuset på arbetsplatsen och för att kunna sitta och titta ut och dagdrömma. Då blir arbetet lite roligare!

 

Text: Johanna Eklöf, Formelle Design, formelledesign.se

Foto: Svensk Fastighetsförmedling

Liknande artiklar