5 trender på modemässan - Best practice - Omslagsbild

5 trender från Möbelmässan

Möbelmässan i Stockholm har precis avslutats och ny inspiration har inhämtats. Här kommer tips på fem trender som vi kommer se en hel del av under 2018.

 

1 Färg eller inte färg

När det gäller färg i inredningen så fungerar allt nu. Eftersom ledordet i inredningstrenden i år är personligt ska man gå efter sin personliga stil och smak. Så antingen inreder man i ljusa toner ihop med jordfärger eller i brända, varma toner eller om man hellre önskar de dova färgerna. Välj det du gillar och som passar ditt hem.

 

2 Lysrör

Det fanns mycket belysning på mässan i år. Det nya man kunde se var lysrör i olika varianter, gärna i en enkel avskalad form som skapar en skulpturell känsla mer än känslan av en lampa.

 

3 Trä

Möbler i trä kommer vi se mycket av i år. Och nu går det bra med både ljust och mörkt trä. Tänk dock på, om du går på den mörka varianten, vilket träslag du väljer då både t.ex. teak och jakaranda är taget från de långsamväxande urskogarna där avverkningen är en direkt miljöfråga.

 

4 Skulpturer

Skulpturer kommer stort och det kunde man se mycket av på mässan och de kan ligga framme på ett bord, på en piedestal eller i en vägghylla. I och med detta gör piedestalen även stor comeback, gärna i en enkel rak variant.

 

5 Sammet

Sammet hänger sig kvar i möbler och och även gardiner som då gärna får vara långa och med mycket tyg. Välj gärna mörka och lite murriga färger för en ombonad känsla.

 

Text och foto: Johanna Eklöf, Formelle Design, formelledesign.se

Liknande artiklar