Hallstahammar – först ut på Instagramturnén!

I måndags började vår Instagramturné – vi får följa våra bobutiker runtom i landet, en vecka på varje ort. Denna vecka och fram till söndag har vi fått följa Hallstahammar, med mäklarassistent Anna Nilsson i spetsen.Hallstahammar ligger vid Strömsholms kanal, strax utanför Västerås. Det är en gammal bruksort, och hit kom många i början av 1800-talet för att arbeta på Kanalbolaget, som fraktade bruksprodukter till Västerås och Stockholm. Idag bor här ca 15 000 personer.Jag gjorde en liten intervju med Anna Nilsson för att få en bild av hur det är att bo och arbeta i Hallstahammar.
Anna Nilsson

Vad är det bästa med att bo i Hallstahammar?
Jag är född i Hallstahammar och bor nu på en liten ort som heter Kolbäck , som ligger i Hallstahammars kommun. Det bästa med att bo här är att det ligger så ’mittemellan’ allt. En timme med tåg/bil till Stockholm, 20 minuter från Västerås som är Sveriges femte största stad. Åt de andra vädersträcken har vi Eskilstuna 20 minuter bort och Örebro en timme bort. Så vill man röra på sig så är utbuden inte långt borta även om man kanske gillar att bo i en liten tätort. Att bo på en liten ort när man har barn är också en stor fördel då alla känner igen allas barn och man bryr sig lika mycket om sina egna som om varandras barn, i olika situationer.

Vad säljer ni mest av, villor bostadsrätter eller fritidshus?
Vi säljar utan tvekan mest villor här, men en del bostadsrätter säljer vi också, samt tomter och fritidshus.

Var fikar du helst?
Vi har några fik här på orten, bland annat ’Håkans Döttrar’ som både driver bageri och café. Håkans döttrar heter Ann och Marie och tog över bageriet efter sin far som var bagare, det är ett populärt ställe att mötas upp på.
Sedan har vi Café Tårtan som ligger i Kolbäck med innehavare Åsa som har fantastiskt med hembakt, och även ett café som ligger i Strömsholm, hästälskarnas mecka.
Där ligger även Strömsholms Djursjukhus där ’Djursjukhuset’ som går på tv spelades in.

Bästa utflykten en ledig sommardag / vintersöndag?
Smultronställen finns det gott om här, att ta picknickkorgen ut bland Österängarna i Strömsholm och sedan vandra vidare till en brygga och sätta sig med ett fiskespö, det är väl sommar om något! Vill man som Hallstabo inte ta bilen alls är promenadstråken uppe vid Skansenområdet ett populärt tillhåll, där Åsby trädgård ligger. Massor med fint att titta på och köpa, där man även kan sätta sig ner och ta en fika i all grönska, och varför inte ett dopp i kanalen framåt kvällskvisten? Dagtid finns även Skanzö bad och camping för badsugna.

Vintertid finns det längdskidspår lite överallt, men vi har även en liten men trivsam slalombacke som drivs på ideell  basis, där kan man lätt slå ihjäl flera timmar en solig dag med kameran i högsta hugg och korvgrillning till lunch medan barnen åker skidor.

Har ni några kändisar då?
Hallstahammar har en del kändisar som funnits/finns här på orten bl a spjutkasterskan Sofi Flink, Thore Skogman och Dan Beutler, handbollsspelare.

Nedan ser du några av bilderna Anna tagit under veckan, samtliga hittar du om du följer @svenskfast på Instagram eller söker på hashtaggen #svenskfastsverigeresan.

Nästa vecka får vi följa våra mäklare i Stenungsund/Henån!

Liknande artiklar