Fördelar att köpa nyproduktion

Här är fördelarna med att köpa nyproduktion

Antalet nyproduktioner har de senaste åren ökat markant i Sverige. Och fördelarna är många när det kommer till att köpa en bostad där ingen tidigare bott.
– Det är speciellt att flytta in i en bostad där ingen annan har bott tidigare. Många gånger har du fått välja exakt hur hemmet ska vara inrett, utan att renovera själv, en väldigt lyxig känsla. En nyproducerad lägenhet är ofta anpassad för en modern livsstil med allt från bilpooler inom föreningen till internetuttag i varje rum, säger Daniel Jansson, Försäljningschef för nyproduktion på Svensk Fastighetsförmedling.
Här listar vi fem fördelar som skiljer nyproduktion från övriga bostadsmarknaden.

1. Garanti på boendet

Förutom att allt är helt nytt och borde hålla länge, omfattas lägenheten av andra garantier än köp av en begagnad bostad, som köps i befintligt skick. Fråga din mäklare vad som gäller för just det projekt du är intresserad av. Här hittar du en lista på våra mäklare som är specialiserade på nyproduktion.

2. Ingen budgivning

När du köper en nybyggd bostad slipper du oftast att dras med i en budgivning som kan trissa upp priset. Det blir enklare att planera din ekonomi eftersom du redan från start vet vad priset för din nya bostad är.

3. Hög standard

Du slipper tänka på gamla elsystem, stammar eller dåligt renoverade badrum och kök. Istället kan du lugnt flytta in och njuta, i många år, av den höga standard med vilket huset är uppfört.

4. Minimalt underhåll

Din nya bostad finns i ett hus som är konstruerat för att leva länge och ska inte behöva underhållas inom den närmaste framtiden.

5. Plan för framtiden

Bostadsrättsföreningen har en skyldighet att göra årliga avsättningar till framtida renoveringar, allt för att huset ska må bra och man ska ha råd att renovera när det är dags för det.

Här hittar du all nyproduktion från Svensk Fastighetsförmedling

Här hittar du även en köpguide för dig som är sugen på att köpa nyproduktion

Liknande artiklar