Enkla inredningstips med trälådor

Inredning behöver inte vara komplicerad och bestå av dyra och avancerade möbler utan det går att göra otroligt mycket med enkla medel. Varför inte köpa ett gäng enkla trälådor och använda på olika sätt för att få den förvaring, möbel eller inredningsdetalj du behöver. Här kommer några enkla tips men tänk brett och kreativt så kommer du säkert på ännu flera smarta sätt att använda de på.

 

Stapla på höjden eller bredden
Behöver du enkel förvaring på höjden eller bredden? Stapla lådorna på varandra till en hög pelare så får du en form av bokhylla eller ställ de på bredden för att skapa en känsla av ett sideboard. Perfekt med några lådor på varandra i barnrummet så barnen enkelt kommer åt sina leksaker men även kan leka med sina saker i lådorna.

 

På väggen
Flera kuber i oregelbunden form på väggen skapar både en snygg dekoration men även bra förvaring för fina prydnadssaker. På väggen i köket blir det perfekt för kökssaker. Måla gärna insidan på några kuber i färg för att få lite mera liv.

 

Lådor för förvaring
I butikerna finns lådor av alla de slag och sorter. Perfekt för förvaring och särskilt i barnrummet. En enkel öppen trälåda kan sättas hjul på eller målas och ger en bra plats för mjukisdjur och andra leksaker. Lådor med lock är perfekt om man vill skapa dold förvaring och en större låda med lock kan även bli ett perfekt sängbord bredvid sängen.

 

Odla
Att odla på balkongen hör våren och sommaren till och vill man skapa en lättare känsla är det perfekt med lite lådor att plantera i. Tänk bara på att plasta in den på insidan så den inte förstörs. Och när odlingssäsongen är över är det bara att tömma dem och ta in och använda till annan förvaring.

 

Text: Johanna Eklöf, Formelle Design, formelledesign.se

Foto: Pressbilder Bloomingville och Lagerhaus

Liknande artiklar