Fräscha upp badrummet enkelt och billigt

Önskar du ett nytt badrum men vill inte lägga dyra pengar på det. Det finns massor av enkla och billiga tips du kan göra för att förnya ditt badrum och ta det till en ny nivå.

Badrumsbård

Ny färg på kakelbården

Om badrummet är av den äldre varianten då det var populärt med en kakelbård kan du enkelt förnya bården genom att köpa vinylfilm billigt i önskad färg och skära till och klistra över, var noga så du får raka kanter.

Förvaring

Skaffa dold förvaring i form av högskåp, badrumskåp med dörr eller förvaring under handfat så du kan gömma undan alla småsaker. Detta ger ett lugnare intryck och det blir mer lättstädat.

Spegel

Är det en tråkig standardspegel i ditt badrum är ett enkelt sätt att förnya att köpa en ny lite roligare spegel eller spegelskåp. Har man ett litet badrum är en större spegel att föredra då det förstorar känslan i rummet.

Belysning

Detsamma gäller tråkig belysning i badrummet. Införskaffa lite snygga lampor och byt ut de gamla.

Byt duschdraperi

Duschdraperi eller duschvägg

Ett billigt sätt att förnya badrummet är att byta ut duschdraperiet till ett nytt fräscht. Ett annat alternativ som lyfter badrummet lite mer är att byta ut duschdraperiet mot en duschvägg i glas.

Måla golv och väggar

Har du våtrumsgolv och tapet på väggarna i en tråkig färg kan du måla det i önskad kulört, var noga med vilken färg du köper så du får en som är anpassad för ändamålet. Tycker du att detta känns svårt är det billigaste alternativet att införskaffa en snygg badrumsmatta och matcha ihop med lite nya handdukar.

Tapetsera i badrummet

Tapetsera en vägg

Har du en vanlig vägg i badrummet är det fint att bryta av med en tapet och skapa lite rumskänsla.

Handdukstork

En handdukstork behöver inte vara elektrisk och sitta på väggen. Det finns många andra snygga lösningar som en stege lutad mot vägg, en tamburmajor, klädbetjänt eller liknande. Låt kreativiteten flöda och ta gärna in det oväntade.

 

Korgstol

Snygga detaljer

Köp en snygg tvålpump eller sätt upp en hylla på väggen där du kan skapa ett stilleben med en växt, lite ljus och en snygg spegel. Har du ett större badrum kan du göra en fin liten hörna med en korgstol och ett litet brickbord med lite fina flaskor och saker på. De små detaljerna kan göra stor skillnad i ett rum. 

Stilleben i badrum

Byt kran och dusch

Byt ut standardkran och duschmunstycke till något finare. Varför inte bryta av med någon färg eller annan metall.

Fräscha fogar

Skrubba och tvätta upp alla fogar ordentligt så kommer badrummet kännas mycket renare och fräschare.

 

Text: Johanna Eklöf, Formelle Design, formelledesign.se

Foto: Svensk Fastighetsförmedling

Liknande artiklar