Så här ser trenden ut för julen 2017

Föredrar du en klassisk jul i rött, vitt eller guld eller varför inte en trendig i brunt eller grått? Julen går att pynta på lika många sätt som det finns människor och det finns en uppsjö av julpynt av alla de möjliga slag och färger att välja bland. Så hur ser då trenden kring julen 2017 ut om man tittar på de stora kedjorna?

Om man ska sammanfatta julens trender för 2017 i tre ord så får det bli dova färger, naturnära och minimalistiskt. Att inreda juligt i lagom dos utan mängder av pynt utan istället välja ut det man verkligen gillar och satsa på en personlig stil. De klassiska julfärgerna får hård konkurrens av grått, brunt och blått och det är fint att mixa och matcha dessa färger med de klassiska julfärgerna. Det finns inga lagar och regler utan våga tänka nytt och skapa dig den jul du trivs i!

 

Grått och trä

Vi har sett mycket grått på slutet i inredningen och då gärna i mörkgråa väggar och det är fint att blanda upp med trä, sandfärg och vitt. Men släng gärna in en färg för att bryta av och det behöver inte vara rött, prova t.ex. blått och se hur det känns.

 

Jordnära jul

I år ser vi mer och mer av de jordnära färgerna som bruna textilier och sandfärgade väggar, ja, varför inte helt enkelt satsa på att fira en jordnära jul! Ta in naturen och lägg gärna till lite detaljer i färg för att piffa upp det, brunt och rött är väldigt fint ihop.

 

Trä, järn och svart

Ta in det rustika i julen i form av järn, ett klassiskt material. Smide och gjutjärn i svart färg blir fina kontraster till trä i olika färger och ger en modern och trendig känsla. Komplettera gärna det hårda materialet med tyg, gärna linne, för att mjuka till det.

 

Sammet och mustiga färger

Julen behöver inte vara i rött. Satsa på mörka mustiga färger och i mjuka material som sammet. Ger en skön, ombonad och lyxig känsla. Gärna i kombination med guld för att förstärka det eleganta uttrycket.

 

Mjuka upp med korgar

Man kan se mycket korgar i julbilderna. Fint att sätta granen i, fylla med julklappar eller bara lägga ner filtar i som man kan kura in sig i när vinterkylan kommer. Vill man ha en stilren jul i kalla färger ger korgmaterialet en bra kontrast och värme.

 

Klassiskt rött

Trots trenderna med jul i dova färger kommer vi inte ifrån att rött är en julig färg som alltid finns med och som står sig, även i år. Man behöver inte gå all in på rött utan kan satsa på några detaljer i färgen och matcha gärna ihop med det gråa, naturfärgade eller vita.

 

Vitt och silver

En jul i vitt och silver har blivit nästan lika klassiskt som en jul i rött. Även detta är en stil som står sig från år till år och blir aldrig fel.

 

Text: Johanna Eklöf, Formelle Design, formelledesign.se

Foto: Pressbilder: 1.H&M Home, 2. Hemtex, 3. Granit, 4. H&M Home, 5.Hemtex, 6. Ellos, 7. Ikea

SparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Liknande artiklar