Så här organiserar du garaget

Tillhör du dem som helst inte öppnar garagedörren då du vet att det knappt går att gå in och det inte finns en chans att rymma bilden där. Då är det kanske dags att tänka om och organisera upp så du får det där drömgaraget du alltid önskat dig.

 

Här kommer mina bästa tips på hur man kan skapa ordning och rymma både bilen och förvaring i garaget.

 1. Börja med att fundera igenom hur du vill använda ditt garage och vilka saker du behöver få plats med. Kommer du köra in bilen eller behöver du en arbetsyta och plats för förvaring?
 2. Försök att använda väggytorna så mycket det bara går för att skapa golvyta.
 3. Skaffa dig bra hurtsar för mindre verktyg och saker. Antingen vanliga hurtsar eller särskilda verktygsskåp på hjul som du enkelt kan rulla fram när du ska arbeta eller meka.
 4. Om du ska förvara däcken i garaget kan du antingen hänga upp de på väggen eller köpa ett däckställ. Tänk på att de är tunga och kan vara otympligt att ta ner om du förvarar de för högt upp.
 5. Investera i bra hyllsystem längst väggarna med backar och lådor i. Köp likadana lådor för att få en enhetlig känsla och gör snygga lappar på där du skriver upp vad som finns i.
 6. Sätt upp krokar på väggarna där du kan hänga upp ex slangar, sladdar m.m.
 7. Gör gärna plats för en arbetsbänk där du kan stå och limma, snickra eller laga. Sätt upp överskåp över för förvaring eller en verktygstavla med små krokar att hänga upp verktygen på.
 8. Satsa på bra belysning.
 9. Om du kommer förvara cyklarna i garaget är ett bra tips att hänga upp de på väggen. Finns bra krokar som är enkla att hänga upp och ta ner de från.
 10. Se över golvet och måla om det känns skabbigt. Om du kommer köra in bilen kan det vara smart att rita upp en markering där bilen kommer stå och ha som en frizon från saker.
 11. Låt var sak få en egen plats så du enkelt kan ställa tillbaka sakerna när de inte används. Då blir det enklare att hålla ordning.

 

 1. Arbetsbänk i plåt, Biltema
 2. Däckställ, Biltema
 3. Däckställ, Biltema
 4. Verktygstavla, Biltema
 5. Verktygsvagn, Biltema

1.Hylla Omar, Ikea
2. Hylla Ivar, Ikea
3. Låda, Jättene, Ikea
4. Krok Skräll för cyklar, stegar, stolar, Ikea
5. Låda, Klämtare, Ikea
6. Låda, Samla, Ikea

 

Förvaringssystem, Elfa

 

Text: Johanna Eklöf, Formelle Design, formelledesign.se

Foto: Pressbilder Biltema, Ikea, Elfa

Liknande artiklar