Warning: mkdir(): File exists in /storage/content/88/168788/blogg.svenskfast.se/public_html/wp-content/plugins/comet-cache/src/includes/traits/Plugin/InstallUtils.php on line 356 Så inreder du 25 kvm Attefallshus - Bostadsbloggen - Svensk Fastighetsförmedling

Så inreder du 25 kvm Attefallshus

Att inreda ett Attefallshus på 25 kvadratmeter (men dock med 4m till taknock!) kräver planering och eftertänksamhet så att man utnyttjar ytan på bästa sätt. Men ett litet boende blir inte mindre än man gör det till. Här kommer lite tips att ta med sig på vägen.

 

Utnyttja ytorna

Tänk kreativt när du inreder compact living och utnyttja väggarna på alla sätt. Antingen med hyllor eller skåp från golv till tak eller varför inte utnyttja ytan ovanför dörren eller sängen till en vägghylla.

 

Nätta, flexibla möbler

För att få in så många funktioner som möjligt i det lilla hemmet så är multifunktionella möbler det bästa. En soffa som kan bli en säng, ett bord som kan byggas på och göras större eller en bokhylla som kan bli ett skrivbord. Det finns mycket bra möbler på marknaden som kan fylla mer än en funktion. Satsa hellre på mindre och nätta möbler än stora och tunga. Hellre två små soffbord än ett stort eller två bord som går att skjuta in under varandra eller dra ut beroende på hur man behöver ytan. Nättare möbler gör det även möjligt att bära ut de och använda utomhus när vädret tillåter och därmed få mer yta att vara på.

 

Ljus färgskala

Jobba med ljusa färger för att få rummet att kännas så stort som möjligt. Om basen är ljus kan man istället färgsätta med inredningsdetaljer och textilier.

 

Förvaring

När man ska bo på en begränsad yta är förvaring A och O. För mycket saker framme skapar en plottrig och orolig känsla och det är svårt att få till det mysigt. Det är lätt att bo i ett boende med struktur och där var sak har sin plats. Och utnyttja alla utrymmen som finns som under sängen, bakom soffan eller förvaring inuti möblerna.

 

Öppna hyllor

Även om det är väldigt viktigt med dold förvaring på en liten yta så kan öppna hyllor skapa en luftigare och inte så kompakt känsla. Så våga blanda dolt och öppet och varför inte hänga upp en knopplist i köket där kopparna kan hänga synligt.

 

Skjutdörrar

En dörr kräver sin yta så jobba med skjutdörrar t.ex. till toa, sovdel eller garderober så sparar du plats.

 

Sovloft

Använd den begränsade ytan på bästa sätt och ta tillvara på takhöjden (Eftersom Attefallshusen har fyra meter nockhöjd kan du bygga ett loft där du placerar sängen, och använda ytan under till att ha soffan eller en arbetshörna) och bygg ett sovloft där du kan stuva undan sovplatserna. Det gör mindre om du har sängarna i ett trängre utrymme, det blir bara mysigt. Se bara till att ha bra ventilation.

 

Möblera ute

Bor man på en mindre yta så är ytan utomhus ännu viktigare. Bygg en stor altan utanför ditt Attefallshus med möbler som klarar att stå ute och där man kan bära ut lite dynor, kuddar och filtar för att mysa till det. Har du möjlighet så bygg ett tak på en del av altanen så att man kan sitta ute även om det småregnar och textilierna kan ligga kvar ute.

 

Minimera

Ha inte mer saker än du faktiskt behöver. Försök att minimera, det blir en lugnare känsla och lättare att städa och hålla ordning.

 

 

Text: Johanna Eklöf, Formelle Design, www.formelledesign.se
Foto: Svensk Fastighetsförmedling, www.svenskfast.se och Ikea Livet Hemma, livethemma.ikea.se ,

Liknande artiklar