Skapa ett snyggt stilleben i badrummet

Det är inte alltid så enkelt att få till det där lilla extra i inredningen och det gäller även badrummet. Där finns ofta hårda material i form av kakel och klinker och då är det fint att mjuka upp med textilier, lite växter och varför inte ett litet stilleben. Här bjuder jag på några enkla tips på hur du kan göra det fint i ditt badrum.

 

stilleben fat

 

Ett stilleben behöver inte vara svårare än att man samlar sina favoritsaker på exempelvis ett fat eller bricka. Plocka fram dina snyggaste flaskor, en fin handkräm och sätt en liten grön kvist i en liten vas. Tänk på att jobba i olika höjder för att skapa spänning i ditt arrangemang.

 

stilleben hylla

 

 

För att skapa lite rumskänsla i badrummet tycker jag det är fint att sätta till detaljer som man kanske inte vanligtvis har i badrummet, som till exempel en tavla. Det behöver inte vara någon avancerad utan ett urklipp ur en tidning, en utskrift från nätet eller ett egengjort verk i en ram räcker gott. En hylla på väggen är perfekt för att samla inredningsdetaljerna på, då är det enkelt att ändra efter årstid och humör. Ställ även tavlan på hyllan och luta mot väggen så slipper du göra hål i kaklet.

 

stilleben korg

 

Ett material som mjukar upp känslan i badrummet är en flätad korg och textilier i form av handdukar. Vik några extrahanddukar och lägg i din korg tillsammans med några snygga flaskor så ser det fint ut när det står framme och väntar på att användas.

 

stilleben handfat

 

Ett stilleben behöver inte vara mer avancerat än en snygg tvålpump och en liten vas med en kvist eller blad i på handfatet. Det är ett enkelt stylingtips som passar både i försäljningssyfte men även i vardagen. Snygga tvålpumpar och småvaser finns att hitta i alla olika prisklasser.

 

Text, styling och foto: Johanna Eklöf, Formelle Design, formelledesign.se

 

 

Liknande artiklar