Skapa ordning i badrummet genom att ta bort det som inte hör hemma där

I badrummet är det en hel del saker som ska rymmas, så det är bra att satsa på förvaring. Men vi har många saker som inte trivs i den fuktiga miljön och som vi inte behöver ha där utan kan ta bort och därmed skapa mer utrymme.

badrum

 

Kolla datum

Börja med att se över utgångsdatum på alla flaskor och burkar. Smink och krämer har tyvärr inte obegränsad hållbarhetstid.

 

Töm tuberna

Har du halvtomma förpackningar så försök använd upp det innan du bunkrar upp med nytt. Man måste inte ha tre nya på lager.

 

Medicinlådan

Har du mediciner som står i badrumsskåpet kan du flytta det till medicinskåpet då de inte alls trivs i den fuktiga miljön.

 

Smycken utan fläckar

Önskar du att dina smycken ska hålla sig snygga länge utan fula fläckar bör de förvaras på en torr, mörk, sval plats så där går badrummet bort. Sätt krokar på insidan av garderoben och häng upp halsbanden där i stället.

 

Lacket går bort

Nagellacket trivs inte i badrummet då temperaturen ändras där hela tiden. Ett tag pratades det om att nagellacket mådde bäst av att stå i kylskåpet men det har visat sig vara fel då de trivs bäst i rumstemperatur. Så skapa mer utrymme i badrumsskåpet genom att flytta bort allt lack därifrån.

 

Doften till garderoben

Det finns många snygga parfymflaskor som man gärna vill låta stå framme i badrummet som prydnad. Men tyvärr trivs de inte bra där. Det har tipsats om att de ville stå svalt i kylskåpet men sanningen är att dofterna trivs bäst i rumstemperatur och gärna mörkt. Så garderoben är en bra förvaringsplats.­­

 

Text: Johanna Eklöf, Formelle Design, formelledesign.se

Foto: Svensk Fastighetsförmedling

Liknande artiklar