Vacker Stockholms-vy

Köpa nyproduktion? Här är det du bör tänka på

Att köpa en bostad som du bara sett på papperet kan vara ett orosmoment för många spekulanter. Därför är det viktigt att du från start är medveten om vad det är du faktiskt köper när du köper nyproduktion. Svensk Fastighetsförmedling har valt att göra en unik satsning på just nyproduktion genom att vidareutbilda och certifiera sina medarbetare, för att ge dig en tryggare bostadsaffär.
– När du tar chansen, och köper ett hem på ritning, är det viktigt att mäklaren verkligen kan sin sak och ger dig rätt stöd och förstår vad du behöver, säger Daniel Jansson, försäljningschef för nyproduktion.
Daniel lyfter fram fyra punkter som är viktigt att känna till och vara uppmärksam på.

1. Avtalen

Även om man har tidigare erfarenhet av att köpa lägenhet eller hus, är det några saker som skiljer sig åt i köpprocessen. Det förekommer andra avtal vid nyproduktion som har annan innebörd och ofta olika motparter. För att du ska kunna vara trygg som köpare behöver du kunna förlita dig på att mäklaren kan ge dig råd och stöd som passar din situation.

2. Månadsavgiften

Precis som när du funderar på att köpa en gammal lägenhet är det vid köp av nyproduktion viktigt att ta del av föreningens ekonomi och göra en bedömning av hur den är. Generellt sett har nya föreningar lån och då kan räntehöjningar ge utslag på hur stor månadsavgiften blir framöver.

3. Försäkring

Det finns många bostadsutvecklare som erbjuder olika försäkringslösningar, då ingår de ofta i köpet av ditt nya hem. Läs noga igenom vad den innebär, det varierar, många gånger ger den skydd mot prisfall, dubbel boendekostnad eller annat som är värdefullt för dig om behovet uppstår.

4. Underhållsfritt

Ett nytt hus med moderna bostäder behöver sällan renoveras eller underhållas inom den närmaste tiden. Även om det kan vara lite stökigt just när man flyttar in, och huset håller på att färdigställas, bor du sedan lugnt och bekvämt lång tid framöver.

 

Nyproduktion till salu just nu

Här kan du se alla nyproduktionsprojekt vi har till salu just nu

Liknande artiklar