Så använder du sociala nätverk för att dra extra mycket folk till din visning.

Många gånger får vi mail, frågor och posts på våra sociala kanaler där kunder och fans frågar oss om det finns något sätt de kan hjälpa till för att få extra tryck på sin visning. En av de absolut bästa tillgångarna enligt oss är det egna nätverket och då än mer specifikt de digitala, sociala nätverken.

Sociala nätverk ger oss möjlighet att nå ut till vänner och deras vänner på ett smidigt sätt och därför frågade vi Sociala medier experten Christian Ronnerstam om ett par tips som kan hjälpa dig att få stor spridning på ditt objekt inför visningen.

 

Vilket socialt nätverk tycker du är det bästa när det gäller att sprida en bostad som ska säljas?

 

  • Facebook – Med tanke på att Facebook har en så stor bredd idag och mer än varannan svensk använder facebook aktivt. Det gör att man har potential att få en stor räckvidd. Däremot är Instagram en intressant kanal, det går fort och det är fokus på bilder. Hashtags gör det möjligt att nå folk man kanske inte hade nått hannars. #visning är ett exempel på en tag som används frekvent.

 

Har du ett enkelt knep som vi kan förmedla till våra kunder?

 

  • Ett bra sätt att få igång spridningen utav en bild eller ett inlägg är ju att be ett gäng vänner dela vidare det, Hemnetlänken gör ju det enkelt att få ut ditt objekt på ett snyggt sätt. Gör enkelt ett inlägg och presentera att du nu ska sälja din lägenhet och se till att de delar inlägget mot sina vänner. Bara ett par delningar kan ge dig en räckvidd på flera tusen personer! På Instagram kan du kolla runt inom hashtags som #Mäklare och #Visning och där klicka dig vidare för att se vilka hashtags som används av folk som säljer lägenheter i ditt område, steal with pride!

 

Christian hänvisar också till grupper på facebook. Sök efter bostadsbytar-grupper på facebook, det finns hundratals. Dessa kan få din länk att synas mot ytterligare intressenter.

När man gör sökningar digitalt om lägenheter och villor ser man att mycket diskussion och delning av objekt sker på forum, ett smart tips är därför att söka upp de största och bli medlem, här är det fritt att diskutera bland andra som köper och säljer, varför inte plantera en länk till ditt objekt här?

Väckte det tankar och idéer? Christian svarar på dina frågor om sociala medier och lägenhetsförsäljning i kommentarsfältet nedan!

Liknande artiklar