Så enkelt får du till det perfekta barnrummet

Hur skapar man ett barnrum som både lockar barnen till lek men även är enkelt att städa?

Alla som har barn vet att det inte är enkelt att hålla ordning i ett barnrum. Leksaker högt och lågt och hur mycket man än städar så är det lika stökigt igen på nolltid. Och visst ska barnen få leka och vara kreativa, men det krävs att det finns bra förvaring så att man snabbt kan stuva tillbaka sakerna där de hör hemma. Här kommer några bra tips på lösningar i barnrummet som gör det enklare och trevligare både för de vuxna och barnen.

 

Läshörna

 

Utnyttja ett hörn och skapa en kombinerad kuddbänk med förvaring under. Där kan det både lekas, läsas böcker, spelas spel och sen enkelt städas bort med hjälp av skåpen under. Kombinera gärna dold förvaring med öppen där utvalda leksaker kan stå och locka till lek.

 

 

Lådor i hylla

 

Hur förvarar man alla fina teckningar som barnen producerar? Jo, gör en utställning på väggen med hjälp av en lina med klämmor och några av alla kreativa alster. Enkelt att sätta upp, blir bara små hål och är lätt att förändra.

 

Dold förvaring

 

Har du en vägg över i barnrummet? Utnyttja den då till dold förvaring, gärna från golv till tak. Bryt gärna av med en glugg för en hylla, skrivbord eller annat. Det gör väggen och inredningen mer levande.

 

Byrå

 

En lite högre byrå är perfekt för både kläder och leksaker och så kan man placera sakerna man är lite extra rädd om uppe på och undviker risken att de åker i golvet.

Ställ några fina askar med lock på golvet. Det är praktiskt för småsakerna och roligt för barnen att plocka i och ur.

 

Kubhyllor på vägg

 

Använd väggarna och skapa öppen förvaring i form av kubhyllor. Jobba gärna från lågt till högt så att barnen kan komma åt leksaker i de nedersta men inte prydnadssakerna i de högre. Några krokar eller en lina på väggen att häng upp några fina klädesplagg på blir både en snygg inredningsdetalj men även praktiskt för finskjortan eller festklänningarna.

 

Second hand

 

Tycker du det är svårt att hitta bra förvaringsmöbler i inredningsbutikerna? Glöm inte second hand, där finns massor av gedigna skåp i olika storlekar och modeller som blir som nya med lite färg på.

 

Garderobsdekoration

 

En enkel vit garderob är praktiskt för barnens kläder då man både kan ha en stång för hängande kläder men även hyllor för de vikta. Ett enkelt sätt att piffa upp den är att ta svart tejp och dekorera med.

 

Korgar

 

Mjukisdjur tycker barnen oftast inte de kan få för många av. Frågan är bara var man ska förvara de mjuka kompisarna. Ett sätt är att köpa några snygga tygpåsar/korgar och ställa på golvet där de kan få bo och titta upp.

 

Förvaring under säng

 

Ett perfekt ställe att utnyttja till förvaring är under sängen. Bygg gärna upp den en bit så får ni ännu mer plats för lådor och det blir en rolig grej för barnen att klättra upp när de ska sova. Rummet blir på detta sätt även mer lättstädat då man slipper dammråttorna under sängen.

 

Text: Johanna Eklöf, Formelle Design, formelledesign.se

Foto: Svensk Fastighetsförmedling

Liknande artiklar