Så här vill vi inreda 2018

Varje år kommer nya trender, men 2018 är trenden att inte följa någon utan istället inreda personligt och hållbart och skapa ett hem som man kan leva med länge. Jag har besökt Formex-mässan och kollat in vad vi ska fokusera på i år när det gäller inredning.

Hållbarhet och långsiktighet är de främsta ledorden och att hitta inredning som man kan tycka om inte bara idag utan lång tid framåt. Färgerna går i naturnära toner men även i mörka dova färger. Vi har tröttnat på de vita väggarna och vågar oss på mer färg. Vi satsar på en mer avskalad stil med väl valda detaljer, gärna handgjorda. Målet är ett lugnt och harmoniskt hem där man kan finna återhämtning.

Här är några av de saker vi kommer se mer av i inredningen 2018.

Växter i olika varianter

Växter i olika varianter - Så här vill vi inreda 2018 - Bostadsbloggen - Svensk Fastighetsförmedling

I år kommer vi se mycket växter och inte bara de gröna utan nu kommer även de torkade växterna tillbaka och då gärna i form av strån och enkla växter. Vi tar tillvara på de växter vi har och byter sticklingar med varandra.

 

Minimalism och Downshifting

Minimalism och Downshifting - Så här vill vi inreda 2018 - Bostadsbloggen - Svensk Fastighetsförmedling

Vi vill rensa ut det vi inte använder och leva ett enklare och mer minimalistiskt liv. Vi inspireras av Japan och möblerar lågt, som sängen på golvet. Vi värdesätter tiden mer och skalar bort och hittar små mysiga platser i hemmet där man kan dra sig undan och finna återhämtning.

 

Rustikt och rejält

Rustikt och rejält - Så här vill vi inreda 2018 - Bostadsbloggen - Svensk Fastighetsförmedling

Inredningen blir mer rustik och rejäl både när det gäller textilier och möbler. Vi inreder inte lika sofistikerat längre. Tar in gamla saker, gärna med en historia, och använder på ett nytt sätt. Längtan efter unika detaljer och en egen stil gör att vi kommer handla mer på loppis och auktioner.

 

Ut med Marmor och in med Terazzo

Ut med Marmor och in med Terazzo - Så här vill vi inreda 2018 - Bostadsbloggen - Svensk Fastighetsförmedling

Marmorn som hängt sig kvar länge åker nu ut och in kommer Terazzon med sitt spräckliga mönster.

 

Mörkt och ljust trä

Mörkt och ljust trä - Så här vill vi inreda 2018 - Bostadsbloggen - Svensk Fastighetsförmedling

Det mörka träet kommer med stormsteg men det ljusa träet hänger kvar och kan ses i många olika produkter. Inredningen går, som modet redan gjort, mot en mer bred trend där det viktigaste är en personlig stil vilket gör att man kan välja det man själv känner för.

 

Terracotta

Terracotta - Så här vill vi inreda 2018 - Bostadsbloggen - Svensk Fastighetsförmedling

Tro det eller ej men nu smyger sig teracottan in igen. Det har börjat lite försiktigt med krukor så vi får se hur det kommer sluta och om de terracottafärgade väggarna vågar sig tillbaka.

 

Dova och dämpade färger

Dova och dämpade färger - Så här vill vi inreda 2018 - Bostadsbloggen - Svensk Fastighetsförmedling

Kulörerna fortsätter gå i dova färger där vi ser mycket grått, beige och brunt och gärna med accenter i rosa och lila. Det går mer åt varma toner och ton i ton. Addera gärna något svart för att bryta av och skapa lite kontrast och spänning.

 

Textilier

Textilier - Så här vill vi inreda 2018 - Bostadsbloggen - Svensk Fastighetsförmedling

Vi vill inreda våra hem med en varm känsla så nu kommer textilierna starkt. Gardiner med mycket tyg, gärna från golv till tak och mer mattor, kuddar och filtar i kvalitetstextil och naturmaterial.

 

Produktionen viktig

Produktionen viktig - Så här vill vi inreda 2018 - Bostadsbloggen - Svensk Fastighetsförmedling

Hur produceras produkterna, var och av vem. Vi är mer medvetna och intresserade var produkterna vi tar hem kommer från. Vi värdesätter närproducerat, handgjort i återvunnet material och de får gärna gå att återvinna när vi tröttnat.

 

Text och foto: Johanna Eklöf, Formelle Design, formelledesign.se

Liknande artiklar