Skapa mer utrymme genom att inreda vinden

Är du trångbodd och behöver mer yta? Ta då till vara på utrymmet på vinden och gör mysig boyta där uppe. Det går att skapa både rymd, ljusinsläpp och mysiga sovplatser. Och allt med massor av känsla.

Takbjälkar

mdiynnwwmdawmzi3mzu1nhw5ng..

Takbjälkar, vem tycker inte om dem? Öppna upp och ta fram takbjälkarna både för att få mer utrymme men även för att de tillför så mycket känsla. Sätt belysning uppe på bjälkarna för att belysa upp taket.

 

Öppet ner

mdiynnwwmdawmza3nzmymnw5ng..

Om det blir mycket snedtak på din vind kan man med fördel öppna upp en del ner så får man dels kontakt med våningen under men även en luftigare känsla.

 

Utnyttja ytorna

mdiynnwwmdawmza3nzmyohw5ng..

Hur mysigt vore det inte att krypa till kojs här under snedtaket. Det gäller att tänka lite klurigt när man inreder vinden och utnyttja alla ytor så smart som möjligt.

 

Platsbyggd

mdiynnwwmdawmze0mtk0mnw5ng..

Det går utmärkt att skjuta in sängen långt under snedtaket och låta fötterna ligga lite trångt. Platsbygg en säng som får plats mellan bjälkar och tak.

 

Förvaring

mdiynnwwmdawmze4mtk1mhw5ng..

Den smala ytan nederst vid snedtaket är perfekt att använda till förvaring av exempelvis skor. Antingen bygger man igen eller låter det vara öppet som på bilden.

 

Tänk på rörelseytorna

mdiynnwwmdawmzewotc0nhw5ng..

Det går jätte bra att trixa till det med ett badrum under snedtaket. Vid toaletten är det viktigt att taket inte kommer för långt ner då du måste kunna resa dig upp utan att slå i huvudet. Men tvättmaskinen kan man styra in en bit i stället. Tänk bara på att du har tillräckligt med utrymme så du kan öppna luckan och enkelt få ut tvätten.

 

Spiraltrappa

 

mdiynnwwmdawmzewotcynhw5ng..

För att spara utrymme på våningen under vinden kan man satsa på en spiraltrappa. Den är både fin och praktisk.

 

Utsikt och närhet till himlen

mdiynnwwmdawmzi3mzu2mnw5ng..

Varför inte bygga till en liten balkong uppe på taket med utgång från vinden. Man får fantastisk utsikt och så kommer man lite närmare himlen och fåglarna.

 

Ljus genom taket

mdiynnwwmdawmzi3mzuznnw5ng..

Satsa på takfönster för att få in ljus i rummet. I sovrummet blir det jättehärlig känsla av att ligga i sängen och kunna titta på molnen som drar förbi.

 

Text: Johanna Eklöf, Formelle Design, formelledesign.se

Foto: Svensk Fastighetsförmedling

 

 

Liknande artiklar