En röststyrd högtalare som Google Home Mini gör dig på bra humör, morgon som kväll.

Hemtrevligare med Google Home & Google Assistant

Nu är Google Home här, på svenska, i Sverige! Men vad är Google Home? En smart högtalare som är kopplad till den digitala assistenten Google Assistant, det vill säga samma mjukvara som också finns i din smarttelefon. Genom att prata på svenska med Google Assistant kan du röststyra ditt smarthem. I smarta hem finns nämligen teknikprylar som automatiskt styr till exempel belysning, värme, larm eller ljud och streamingtjänster. Dessa funktioner kan du sedan koppla ihop genom att använda din röststyrda högtalare som en hub. Med andra ord gör digitala assistenter och smarta högtalare din vardag smidigare, men hur kan de göra det mer hemtrevligt?

En röststyrd högtalare gör dig på bra humör, morgon som kväll

När du har flera smarta produkter kopplade till din röststyrda högtalare kan du koppla ihop deras funktioner. Sedan behöver du bara säga Godmorgon Google, så startar ditt kaffe, Nyhetsmorgon och golvvärmen i badrummet, medan Google Assistent berättar för dig vad du har inbokat i kalendern och hur vädret och trafiken är. Eller när du haft mycket på jobbet kan du snabbstarta fredagskänslan och komma hem till robot-dammsugna golv, dimrad belysning och klinkande jazz.

En smart högtalare som Google Home tröttnar inte på småprat

En smart högtalare tröttnar inte på småprat

Låt Google assistera dig i hushållssysslorna

Ont om idéer på vad du ska äta till middag? Be Google Home om tips och få sedan receptet uppläst medan du lagar. Du kommer förstå varför det kallas för digital assistent när du står med mjöl över händerna och kan fråga hur många deciliter en cup är, ställa timer och svara på sms utan att kladda ner telefonen. Tar smöret slut kan du be Google Home att köpa mer imorgon, och om du spiller säger du bara till Google Home, så kommer robotdammsugaren och städar upp. Med flera smarta högtalare i huset kan Google Home dessutom meddela alla att middagen är klar.

En smart högtalare tröttnar inte på småprat

Det är inte svårt att förstå att Google Home går hem lite extra hos äldre och barn – den har inget emot att prata om vädret eller svara på enkla frågor, eftersom den bara behöver googla svaret. Att den dessutom även kan berätta historier, läsa upp nyheter eller ljudböcker eller till och med skämta gör att du aldrig behöver känna dig ensam igen.

Nu är Google Home på svenska här! Med den smarta högtalaren som är kopplad till den digitala assistenten Google Assistant kan vi röststyra våra smarta hem.

Nu är Google Home på svenska här! Med den smarta högtalaren som är kopplad till den digitala assistenten Google Assistant kan vi röststyra våra smarta hem.

Den digitala assistenten som är bäst på fest, spelkvällar och i tv-soffan

Google Home är inte bara bra på småprat, utan också på att förhöja stämningen. Är det fest kan den höja musiken, spela Happy Birthday, leka Jag har aldrig eller ha Vänner- eller musikquiz, och på familjekvällen kan ni istället köra Hänga gubbe, äventyrsspel, gåtor- och gissningslekar. Google Home är också proffs på tv- eller streamingkvällar – fråga vilka mer filmer skådisen spelar i, vad det där ordet betyder eller vad portföljen i Pulp Fiction står för. Dessutom behöver du aldrig mer leta efter fjärrkontrollen.

 

Ger ditt hem en modern, sladdlös look

Möjligheterna för vad smart högtalare kan göra blir bara större, men låt oss också prata utsida. Eftersom smarta högtalare i sig är en trendig inredningsdetalj som hämtad ur framtiden kommer de göra att ditt hem ser modernare ut. Och om du uppgraderar dig med fler smarta prylar får du dessutom ett hem med mindre trassel, i dubbel bemärkelse.

Google Home ger ditt hem en modern och sladdlös look

Google Home ger ditt hem en modern och sladdlös look

Amazon Echo och andra smarta högtalare

Det finns förstås fler smarta högtalare, som Apple HomePod och Sonos One, och digitala assistenter som Apples Siri, Microsofts Cortana och Samsungs Bixby. Den som liknar Google Home mest är dock Amazon Echo med den digitala assistenten Alexa. Amazon Echo är precis som Google Home cylinderformad, kopplas in i väggen och upp mot Internet, men är än så länge något mer begränsad i funktioner och finns ännu inte på svenska.

Liknande artiklar