Vill du värdera din bostad? Läs här hur det går till.

Genom att värdera din bostad får du en bra bild av vad din bostad är värd. Samtidigt är det en bra förberedelse inför en försäljning och ett enkelt första steg om du går i säljtankar. Men det finns ju olika skäl till varför du behöver värdera din bostad, till exempel kan det vara nödvändigt om du vill göra en renovering eller ombyggnad. Eller så behövs det göras i samband med ett dödsfall eller en skilsmässa. 

En mäklare är väl rustad att utföra en bostadsvärdering eller en husvärdering eftersom hon eller han ständigt ser till att vara uppdaterad kring de senaste försäljningarna, utifrån det gör mäklaren en marknadsmässig bedömning av vad din bostad eller hus är värt. För att få fram ett så säkert underlag som möjligt kan ett tips vara att låta fler än en aktör att värdera din bostad.

Vill du värdera bostad?

På svenskfast.se kan du enkelt via vårt värderingsformulär fylla i uppgifter om din bostad och dina kontaktuppgifter så kontaktar någon av våra mäklare dig för att komma överens om en lämplig tid för ett möte och en värdering av bostaden.

Läs mer på svenskfast.se om Värdera bostad.

Vad innebär en värdering?

Bankvärdering: En bankvärdering är en bedömning av bostadens långsiktiga värde. Den baseras på försäljningar av liknande bostäder i samma område och räknas ut statistiskt med hänsyn till bostadens storlek och egenskaper.

Marknadsvärdering: När en av våra mäklare gör en bostadsvärdering eller husvärdering som underlag till en försäljning försöker de bedöma det troliga försäljningspriset. Eftersom Svensk Fastighetsförmedling finns på flertalet platser i landet har våra mäklare god lokalkännedom vilket är viktigt för en tillförlitlig marknadsvärdering. Det är även viktigt att ta hänsyn till tillfälliga marknadsfaktorer som efterfrågan efter typen av bostad, möjlighet för köpare att belåna bostaden, aktuellt utbud på marknaden med mera.

I korthet svarar en mäklares marknadsvärdering på frågan: Hur mycket får du betalt för din bostad om du säljer den just nu?

Läs gärna mer om förberedelse och värdering i vår Säljguide – 5 enkla steg till försäljning.

Går du i säljtankar men väntar på rätt läge?

Läge+ – förbered din försäljning

Förbered din försäljning med vår tjänst Läge+, Vi ser till att både du och din bostad är redo när rätt läge dyker upp. Genom att ha allt det praktiska klart i god tid ser vi till att du är väl förberedd till dess att vi startar visningen av din bostad. Det ger oss möjligheten att tidigt börja marknadsföra din bostad och lista värdefulla spekulanter.

Läge+ i korthet:

 • Vi värderar din bostad.
 • Vi skräddarsyr din försäljning utifrån dina önskemål. Utan stress ökar chanserna till en bra bostadsaffär.
 • Med vår tjänst Bostadsvärdet får du via mejl eller sms kontinuerliga uppdateringar av din bostads värde utifrån lokala prisförändringar.
 • Vi matchar din bostad med potentiella spekulanter i vårt stora kundregister.
 • Vi förbereder försäljningen genom att fotografera din bostad och tar fram en bostadsbeskrivning.
 • Vi marknadsför din bostad utifrån dina önskemål i våra butiker och på svenskfast.se.
 • Du får tillgång till experter inom byggteknik, energi och fukt som hjälper dig att förbereda din bostad för försäljning.
 • Vi hjälper dig med rådgivning och finansiering av din nya bostad.
 • Tjänsten kostar inget extra.

Läs mer om vår tjänst Läge+

 

Bostadsvärdet – följ prisutvecklingen på din bostad

Med vår tjänst Bostadsvärdet för du en kostnadsfri värdering av din bostad, varje månad. Oavsett om du äger en villa, bostadsrätt eller ett fritidshus kan du följa utvecklingen på din bostad månad för månad.

Bostadsvärdet i korthet:

 • Anmäl ditt intresse via vårt formulär
 • Du blir kontaktad av någon av våra mäklare som har koll på ditt område
 • Mäklaren gör en bedömning av din bostads värde, som sedan uppdateras månadsvis efter de lokala prisförändringarna
 • Du får ett mejl med uppgifterna, varje månad
 • Bostadsvärdet gäller i 12 månader, men du kan självklart avbryta eller förlänga tjänsten
 • Bostadsvärdet kostar ingenting

Läs mer om vår tjänst Bostadsvärdet

Sälja bostad

Vare sig du har ett radhus, en villa, en bostadsrätt, ett fritidshus eller ett sommarhus – kontakta oss på Svensk Fastighetsförmedling om du vill sälja din bostad. Våra mäklare har koll på hela processen från var köparna finns och vad du ska tänka på inför en visning till värdering och försäljning. Vi vet vad köparna vill ha – mäklare med koll på läget!

Liknande artiklar