Visningskoll med Elin Norberg

Vi har ställt frågor till vår mäklare Elin Norberg som idag är bland de ledande mäklarna i Stockholm och bland de 20 bästa i Sverige (inom Svensk Fastighetsförmedlings kedja) om vad hon anser är viktigt när det kommer till just visning och försäljning. Elin kommer från början från Varberg men befinner sig idag i Stockholm.

Här kan ni läsa Elins svar på frågorna:

1. Vad tycker du är det viktigaste att tänka på inför en försäljning?

Idag tycker jag att det viktigaste för en säljare är att vara väl förberedd med rätt mäklare så att alla delarna i försäljningen kan bli så bra som möjligt. Det är viktigt att vara redo med sin egna försäljning eftersom det brukar gå väldigt snabbt när rätt bostad väl dyker upp. Det är minst lika viktigt att hitta rätt köpare som många köpare vilket våra kunder som förbereder sig har större chans att nå eftersom vi kan marknadsföra bostaden under en längre tid. Genom förberedelse av försäljningen så kan också rätt tidpunkt för visning anpassas på bästa sätt.

 

2. Om du får välja en sak som är livsviktig inför en visning för att optimera chanserna att få maximalt betalt, vad skulle du säga att det är?

Om jag bara får välja en sak så säger jag; ljuset. De flesta som köper ny bostad vill ha en ljus lägenhet. Ta bort gardiner för att maximera ljusinsläpp från alla fönster och installera extra bra lampa i badrum samt överdriv punktbelysning för att skapa stämning och känsla. Så här års när det är som mörkast är det extra viktigt med ordentliga lampor.

Liknande artiklar