Skapa loungekänsla utomhus

Visst önskar vi oss alla en varm och skön sommar efter denna långa vinter. Och vad är väl härligare än att bulla upp med kuddar och filtar i en skön hörna i trädgården eller på altanen och njuta av sol och värme? Här kommer några enkla tips på hur du kan inreda din egen oas utomhus med skön loungekänsla.

 

Loungekänsla i trädgården

En stor uteplats kan med fördel delas in i olika rum så att man får en mathörna och en sol- eller loungehörna. Man kan enkelt dela av med hjälp av större krukor, planteringar eller annat.

 

Loungekänsla i trädgården

Skapa dig en skön och slapp hörna mellan husväggen och ett vindskydd där det är vindstilla och du kan lägga dig och försvinna bort i en spännande bok eller ta en tupplur. En hängmatta på stativ är perfekt då den går att flytta efter solen och därmed utnyttjas hela dagen. Glöm inte att lägga i lite kuddar som du kan kura in dig i. En skön filt vid lite kallare eller blåsiga dagar gör att du kan ligga där ändå.

 

Loungekänsla i trädgården

Planteringslådor i trä eller plåt är ett perfekt sätt att skärma av sin uteplats och därmed få en lummig och mysig plats. Plantera växter som är tåliga och snabbväxande så har du snabbt en lummig hörna.

 

Loungekänsla i trädgården

En mysig sittplats behöver inte bestå av stora avancerade möbler utan kan vara bara två sköna stolar och ett litet bord för kaffekoppen. Lägg till textilier och gröna växter så har du ett jätte härligt ställe att njuta av sommaren på.

 

Loungekänsla i trädgården

En uteplats och altan behöver inte sitta ihop med huset. Har du en plats på tomten där du kanske har kvällssol eller jätte härlig sol mitt på dagen? Bygg då ett fristående altandäck där. Ett lite högre insynsskydd runt ger en ombonad känsla och varför inte platsbygga soffor som kan stå ute i ur och skur och där man ryms många att umgås.

 

Text: Johanna Eklöf, Formelle Design, formelledesign.se

Foto: Svensk Fastighetsförmedling, svenskfast.se

 

Liknande artiklar