Amorteringskrav och privatliv

Hej,

 

Nu är det fullt ös, man märker att många vill sälja sina lägenheter nu innan amorteringskraven införs i början av augusti. Det har samtidigt kommit upp intressanta artiklar som den här vilken beskriver att amorteringskravet kan vara olagligt så vi får egentligen bara vänta och se! Hur som helst är det vanligt att säljare diskuterar detta med oss på våra intag och vill ha mäklarens tips om när det kan vara bäst att sälja. Samtidigt är det många intressenter som vill köpa nu för att undvika amorteringen och vi har därför stor efterfrågan. Detta i sin tur skapar höga priser och ger en bra marknad för oss mäklare.

 

Som Cecilia tidigare har skrivit om är det viktigt att vara ledig när man slutat jobba och inte svara i telefon och på mail. Detta är inte lätt utan jag finner ofta mig själv sittandes med mobilen i handen i soffan på kvällen och läser nya jobbmail som kommit in. Självklart ska man värna om sina kunder och vara tillgänglig men du måste även kunna känna dig ledig! Ett alternativ är att berätta för kunderna redan på intagsmötet att efter en viss tid på kvällen så kommer du inte svara i telefon men kommer ringa tillbaka på morgonen när du kommit till jobbet. Självklart kommer du få göra avkall på dessa principer ibland t ex vid vissa budgivningar etc. men en vanlig dag kan du lika gärna hjälpa personen som ringt morgonen därpå!

 

Den här veckan kommer att avslutas med två kontrakt, en ny lägenhet på Hemnet samt ett nytt Läge + (dvs en kommande bostad som endast visas på vår hemsida). Dessutom skall fem studenter från Högskolan i Halmstad komma till vårt kontor på fredag för information om svensk Fastighetsförmedling på förmiddagen och på eftermiddagen sitta bredvid varsin mäklare som visar hur en affär går till. Från hur mötet skapas, hur vi värderar och lägger in bostaden i systemet, bokar fotografering med mera. Hela vägen tills köparna får flytta in i sin nya bostad. Det kommer bli en bra avslutning på veckan.

 

På återseende!

 

BA_L3G8_750x288

 

Liknande artiklar