Arbeta hemifrån

Vad är det som stör svenskarna när de jobbar hemifrån? Jag hittade en artikel skriven av Rebecka Guzmán på sajten csjobb.se  

Att arbeta hemifrån blir allt vanligare. Men helt enkelt är det inte. Distraktionsfaktorerna är många. Barn och andra familjemedlemmar som kräver uppmärksamhet det största problemet med att jobba hemifrån. Det anser 71 procent av de svenskar som tillfrågats i en undersökning som kontorslösningsleverantören Regus gjort. Över hälften säger att de har svårt att koncentrera sig på arbetsuppgifterna, medan 46 procent har problem med att de störs i samband med telefonsamtal när de jobbar hemma. Samtidigt uppger 27 procent att de inte har tillräckligt bra arbetsytor och allmänt drabbas av dålig ergonomi på grund av dåligt hemmakontor. Undersökningen omfattar 24 000 respondenter i över 90 länder.

Det har slagit mig många gånger när jag själv har suttit i bilköer till och från jobbet ”vad i hela friden hände med den nya världen där vi skulle kunna jobba från lantstället, flytta längre bort från avgaser och trängsel och ändå ha storstädernas större jobbutbud, bidra till förbättring av miljön genom färre resor och få mer tid till t.ex familj genom att arbeta hemifrån i större utsträckning?” Idag kan vi ju koppla upp oss lika bra på bussen, som hemma, som på jobbet. Varför finns fortfarande bilköer??? Och i artikeln har vi nog del av svaret. Men jag tror att det saknas en human aspekt också. Att vi behöver ses. Vi behöver det mänskliga mötet. Att kommunikation alltid, alltid kommer att förbli ett bättre sätt att mötas än än via mejl, chatt och tom telefon.

Vad tror du? Kommer vi alltid ha behov av en arbetsplats eller kommer vi arbeta mer hemifrån framöver?

Liknande artiklar