Avklarad tenta = Examen, dags att ta sig ut i nya verkligheten som Fastighetsmäklare

Det känns som att jag tjatat om denna sluttenta en hel del nu. Men den har hängt som ett mörkt åskmoln över huvudet det senaste halvåret och sista terminen av utbildningen. Det var som sagt kursen som skulle knyta ihop hela utbildningen och därmed behandla de viktigaste delarna i juridiken. Till exempel hur ett kontrakt upprättas korrekt, vad som gäller vid förmedling av bostad i ett dödsbo, vid skilsmässa eller efter ett arv.

Sluttentan gick hela vägen, jag klarade den är därmed färdig med mina år av studier i Malmö. Nu sätter allvaret igång med arbete i Malmö på kontoret där jag under studietiden haft min tid som trainee.

Första steget är att söka registreringen hos FMI (Fastighetsmäklarinspektionen). Detta görs detta genom en hel del blanketter som nu ska skickas in
utbildningsbeviset,
intyg om genomförd praktik,
bevis om ansvarsförsäkring,
samt ett förvaltarfrihetsbevis, som utfärdas av Överförmyndarmyndigheten och helt enkelt visar att du inte har en förvaltare.

Så fort inspektionen fått alla mina dokument skall jag få en registrering tillbaka. Det känns fantastiskt bra.

 

Efter tentaplugg fick jag en härlig start med kollegorna på kontoret då vi åkte till Åre på Kick Off med resten av Svensk Fastighetsförmedlings kontor runt om i landet. Ni har väl sett alla härliga bilder från Cecilias blogginlägg. Här kommer några extra

Nu har jag i stort sett gjort min tid som trainee, vilket innebär att jag även bloggat färdigt här. Snart kommer en ny glad trainee-student ta över min blogg-fana. Tusen tack till alla ni som tagit er igenom utsagorna, och stort tack till blogggänget på huvudkontoret som lät mig vara med. Tack till alla er andra för tips och hejjarop på vägen.

Liknande artiklar