Back to school!

Då var det dags igen! Några veckor senare än Svensk Fastighetsförmedlings Mäklarskola så är även vi på Högskolan Väst igång efter sommaren. Nu är vår klass uppdelad i de tre olika inriktningar som vi fick välja i våras (fastighet, finans eller försäkring) så vi är något färre till antalet men betydligt mer inriktade på en framtid som fastighetsmäklare!

Första kursen ut är Fastighetsrätt och jag har redan kunnat känna igen och härleda mycket till sådant jag stött på under min praktik. Förra året var det nationalekonomin som gällde, nu är det äntligen dags för fastigheter och förmedling! Det ska bli riktigt roligt att kunna relatera det vi går igenom på föreläsningar till det jag får vara med om hos Svensk Fastighetsförmedling i Kinna. I höst kommer veckorna bestå av två dagar av föreläsningar i Trollhättan och två dagar i veckan inbokade för praktik, vilket känns superkul. Nu när jag varit med under hela sommaren känns det bra att kunna upprätthålla det hyfsat.

Ska även du planera in att ha praktik vid sidan av plugget? Då är det viktigt att du utgår ifrån dig själv: hur mycket tid känner du att just den kursen du läser nu kräver? Funkar det för dig att boka upp flera föreläsningsfira dagar till praktik eller är behövs dem för att plugga på egen hand? Hur kul det än är med praktik och att få ”komma ut och känna på verkligheten” (jodå, jag vet) är det ändå viktigt att du klarar skolan och att det inte blir för mycket. Personligen behöver jag ha mycket inbokat för att bli mer fokuserad och effektiv, samtidigt som jag försöker vara noga med att släppa allt och varva ner när det behövs. Kanske är det bäst för dig, och den tiden du behöver lägga på skolan just nu, att bara göra en dag i veckan eller att faktiskt skjuta upp det till en sammanhängande period längre fram. Känn efter vad som känns bäst för dig och boka inte in mer än du själv känner att du klarar av.

Liknande artiklar