Bokorridoren Malmöstudenternas mässdag

I tisdags var det dax att vara med på mässan Bokorridoren på Malmö Högskola. Vi var ett härligt gäng som ställde ut en monter för att representera Svensk Fastighetsförmedling både från Malmö, runt om i Skåne och resten av Sverige under årets mässa. Bokorridorren är en branchdag för studenterna där i stort sett hela Sveriges mäklarföretag och många företag inom byggsektorn är representerade. En arbetsmarknadsdag för företagen att rekrytera nya studenter. En kanonbra möjlighet för att skapa en bra kontakt mellan studenterna och näringslivet.

Cecilia och Marie kom ner från Stockholm och representerade huvudkontoret och rekryteringen, sedan var mäklare från Helsingborg, Höganäs, Jönköping och Malmö-kontoren med. Dessutom fick jag under dagen vara med i montern tillsammans med hela gänget och bland annat berätta om min Traineeplats och hur man söker praktikplats på Svensk Fastighetsförmedling. Vi arrangerade tävlingar och Marie och Cecilia höll i en ”speed-rekrytering” på plats. Under mässdagen hade dessutom projektgruppen på Bokorridorren arrangerat en föreläsning och bjudit ner Alex Schulman som kom ner till Malmö och föreläste om att ”Nätverka”. Det var en riktigt lyckad och händelserik dag som avslutades på bästa sätt med en bankett av trerätters middag, underhållning och en riktigt festlig kväll på Nya Scandic Triangeln i centrala Malmö. Bokorridoren-gruppen hade gjort ett kanonjobb, mässan blir bara bättre och bättre för var gång.

Dagen efter var det bara att försöka ta sig upp tidigt på onsdagen för att göra ett sista ryck med studierna då det sedan under torsdagen var dags för  tenta i Skatterätt. Jag kände mig lite stressad av att ha missat en hel dags studier under bokorridorren, men det var samtidigt skönt att få ett avbrott i studierna då vi suttit med Inkomstskattelagen precis hela helgen. Men då det var dags för torsdag och tenta i skatterätt så vaknade jag upp med en hemsk migrän. Så att sätta sig och skriva en tenta under 4 timmar med blixtrar framför ögonen var tufft. Vi får se hur det hela slutar, det kan ha blivit hur som helst, resultatet kommer väl om två veckor. Nu tar jag ledigt över påsken i två hela veckor och åker på långsemester med hela familjen. Mamma har fyllt 50 och alltid drömt om att åka till Hawaii. När min mamma bestämmer sig för att resa någonstans så ger hon sig inte i första taget. Vi 5! barn och pappa (som inte direkt delar min mammas entusiasm att resa) är alltså nu i skrivande stund på väg mot Arlanda för att imorgon lyfta mot USA och Hawaii. Ska faktiskt bli helt fantastiskt att resa tillsammans med hela familjen, som i vanliga fall numera ses allihop vid jul och midsommar. Så Påsk på Hawaii blir minst sagt en spännande upplevelse.

Bilder från mässan och kvällen

 

Mot banketten


Liknande artiklar