Det närmar sig jul!

Nu är det bara 29 dagar kvar till julafton, men för oss på kontoret känns det ännu närmare. Vi märker detta väldigt tydligt då utbudet av bostäder på Hemnet minskat dramatiskt de senaste veckorna. Vi märker det även i vårt dagliga arbete då vi får mindre att göra samt färre möten att åka ut på. Nu gäller det att planera inför framtiden istället. Vi har en stor visningshelg i början av januari som är ett bra försäljningsargument för de som inte riktigt har bestämt sig för när de ska sälja. Hur man lägger upp sina visningar på visningshelgen är lite olika beroende på hur många visningar man har planerade, men det är viktigt att stämma av med sina kollegor så liknande lägenheter inte visas samtidigt så de konkurrerar ut varandra.

I mäklaryrket är det viktigt att planera så du vet hur mycket du får i lön varje månad. Det som du tar in till försäljning en månad kräver ca två veckors förberedelser innan visning och kontrakt. Sen kommer lönen månaden därefter. Därför kan du redan i slutet av oktober räkna ut om det blir en bra lön i december. Går du på få möten i november blir det således antagligen ganska skralt i kassan den 25 januari.

Då lönen är olika varje månad är det viktigt att planera hur mycket du som mäklare ska ta ut i lön varje månad och hur mycket som ska läggas på ett buffertkonto. Ett riktmärke kan vara att ha pengar som täcker ca 3 månaders fasta utgifter sparade på ett konto om det mot all förmodan skulle bli några månader med dåligt betalt. Självklart hoppas man ju att det inte ska hända, men just kring jul och början av sommaren har jag märkt att det är mindre affärer som görs upp.

Ha nu en trevlig vecka!

Liknande artiklar