En dag på kontoret…

Efter en vecka av sommarvärme och Eurovision-yra i Malmö har nu ett grått regn dragit in över staden, samtidigt som den glittriga folkfesten lämnade stan.

Igår avverkades tentan i Byggteknik. Vi blev alla lite ”byggteknik-skadade”. Jag åt lunch med några klasskompisar på stan igår, helt plötsligt slog det oss hur vi alla analyserade olika byggnader som vi passarade.

-”Titta, där har man krypgrund, och den där är byggd med ”platta på mark”

-”Undra om det där är byggt i Jugend eller nationalromantisk stil”?

Idag blev det en heldag på Limhamnskontoret för lite praktik igen. Det är roligt att efter intensivt tentapluggande få komma ut på kontoret, ut i verkligheten där. Jag följde bland annat idag med en mäklare på en bankvärdering Det innebär att en kund vill värdera sitt boende för att eventuellt lägga om lånen hos banken, eller se hur bostadsläget och värdet på bostaden ser ut just nu.

Vi på kontoret hade också ett litet fikamöte med två nya praktikanter som kommer att börja i sommar och till hösten på Limhamnskontoret. Själv har jag börjat förstått att det gått riktigt fort med utbildningen.Det är två veckor kvar av terminen, sen bara en termin kvar. Skräck, blandad förtjusning, att det är dags för mig att faktiskt vara igång och jobba ”på riktigt” nästa år den här tiden.

Liknande artiklar