En trainees vardag på Svensk Fastighetsförmedling

 Hej alla,

Nu har ännu en vecka gått på min traineeplats och inför julen är det lite lugnare i bobutiken. Det är ingen hemlighet att alla i juletider väljer att köpa julklappar, baka julgodis och stöka i hemmen istället för att sälja eller köpa bostäder. Men mot nyår är det full fart igen och framför allt inför stora visningsdagen den 16:e januari. Det är tack och lov även lite lugnare på skolfronten, i alla fall precis innan jul. Sista arbetet är inlämnat och jag kan ta en paus innan det är dags för att börja plugga inför tentorna i början av januari.

På praktiken har det denna vecka varit mycket jobb med alla tillträden som ligger nu innan jul. Dags för förväntansfulla köpare att få flytta in i sina hus och lägenheter. Förutom att sitta med vid tillträdena brukar jag hjälpa vår mäklarassistent Jessica att förbereda alla papper. Det är mycket som ska vara i sin ordning så allt går så smidigt som möjligt när köparna och säljarna är på plats. Det är väldigt roligt att få vara med på dessa möten och se alla glada miner. Efter denna dag så har huset/lägenheten bytt ägare och nya minnen kan börja skapas.

Jag lovade ju senast att jag skulle berätta lite mer detaljerat om traineedagen i Stockholm. Men jag tyckte jag fick med så mycket senast så jag hoppar över det denna gång. Är det någon som är extra nyfiken får ni gärna höra av er.  

Ta det lugn i julhandeln

Mvh Emma

Liknande artiklar