Får man tramsa på jobbet?

I helgen fick jag en länk till den här artikeln på dn.se av en kollega. Vi har haft vissa diskussioner på området om när och på vilket sätt det är ok att busa på jobbet. Vi kan säga att jag har varit mer restriktiv med buset än min kollega som gärna har ordentligt högt i tak på jobbet. När jag läser den här artikeln får jag väl se mig överbevisad till viss del.

Enligt Samuel West som doktorerar på lek på arbetsplatsen vid Lunds universitet gör bus och trams på jobbet att vi mår och arbetar bättre. Samuel West har precis avslutat ett forskningsprojekt där han genom experiment har tittat på hur lekfullhet kan påverka kreativiteten.

Jag såg att atmosfären bland försökspersonerna ändrades och att kreativiteten ökade, säger Samuel West och förklarar att den som har roligt och skrattar inte presterar sämre eller är mindre effektiv än andra. Det är snarare tvärtom.

Andra slutsatser av studien är att det inte är helt lätt att få vuxna att leka och att chefen har en avgörande roll. Chefen måste släppa loss för att medarbetarna ska våga.

Enligt Samuel West är det onödigt att exempelvis köpa in en rutschkana eller ett pingisbord till arbetsplatsen.
– Man måste anpassa leken efter företaget och en rutschkana skulle kunna kännas som ett hån på många ställen. Det är bättre på att satsa på att skoja med varandra varje dag och se vilka skämt som passar just på din arbetsplats, säger han.

Kan tramset gå för långt då? Ja, om någon i gruppen upplever att det skrattas åt, och inte med, denne kan det gränsa till kränkningar och mobbing. Det kan också vara så att alla inte uppskattar den nivå chefen har satt på buset och tramset och vill arbeta i lugn och ro. Då är det viktigt att man kan ta upp frågan och hitta en nivå som fungerar för alla.

Tyvärr tror jag tror att många arbetsplatser inte ger varken tillfälle eller uppmuntran nog till glädje och skratt på jobbet. Vem vill ha tråkigt 8 timmar om dagen?

Trots allt är det nog som man säger; Ett gott skratt förlänger livet!

Liknande artiklar