Färdigutbildad Fastighetsmäklare

Ja nu är det inte långt kvar…. Inte långt kvar till 1:a advent, till jul, till ett nytt år och till sluttentan och därmed att vara färdigutbildad Fastighetsmäklare. Nu börjar det kännas väldigt nära. Nervöst, men så otroligt roligt det ska bli.

I helgen fick jag uppleva hur det går till i stan då det blir rejäl anstormning på en visning. Jag fick följa med en av mäklarna för att assistera vid visningen av ett trevligt äldre hus. Min uppgift blev bland annat att ”pricka av” alla spekulanterna på visningslistan genom att stå i dörren och hälsa dem välkomna. Ett 70-tal sällskap var inbokade under söndagen, så det var minst sagt fullt hus. Väldigt inspirerande och motiverande att se hur det kan vara på en fullbokad visning. Ett tips till alla studenter som gör praktik. Se till att få följa med ut på visningar, förutom att träffa många kunder så lär ni er en hel del, inte minst om förmedlingsobjektet, men även vad spekulanter undrar och frågar om.

Veckan har fortsatt med en hel del studier, några timmar på kontoret och dessutom ett julbord kombinerat med bowlingkväll. Vilket är något som Anticimex årligen anordnar för alla Svensk Fastighetsförmedlings kontor i Skåne. Kul att göra något tillsammans med de andra kontoren i regionen och lära känna dem lite bättre, och samtidigt få lite ny information om försäkringen varudeklarerat som vi använder oss av. Det blev årets första julbord och en mycket trevlig kväll.

Nu börjar det närma sig december vilket är något jag ser fram emot väldigt mycket. Börjar som vanligt längta till snön och inte minst farmors julbord hemma i Dalarna. Men med många grader från minsta lilla frost här i Skåne så skall det i alla fall bli julmarknader och julskyltning runt om i stan under helgen. Vi på Limhamn håller öppet i butiken på söndag och serverar glögg där då. Välkomna in på besök om ni är i krokarna!

Jag vill även passa på att påminna studenterna i södra Sverige om den kommande studentkvällen i Malmö! Missa inte den!

Liknande artiklar