Färsking igen!

För cirka ett år sedan började jag som fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Danderyd. Med en hög förväntan och en hel del pirr i magen. Självklart kommer jag in i det mer och mer för var dag. Efter ett år började jag känna mig varm (läs varmare) i kläderna. Trots det inser jag att jag alltid har någonting nytt att lära.

Bevisligen finns det alltid någonting nytt att lära, denna gång att blogga. Återigen är jag ny, med spänning och förväntan gör jag härmed mitt första av många kommande blogginlägg här på rekryteringsbloggen. Jag tänkte därför börja med att berätta lite kort om mig, var jag kommer ifrån och vad jag hoppas få ut av att skriva här.

Mattias Karlsson heter jag, en glad kille från Skövde. Sedan ett år tillbaka är jag boende i Stockholm. Under 2010 började jag läsa till fastighetsmäklare på Högskolan i Gävle. Eftersom mina kollegor tidigare bloggat mycket om vad utbildningen innebär ska jag inte bli långrandig på den fronten.

Två år och 10 veckor praktik senare satte jag min fot på vårt kontor i Danderyd, norr om Stockholm. Här arbetar jag nu med fantastiska kollegor och med en målsättning att slå mig in på marknaden. Inte bara in, utan även stort.

Att få vara delaktig här på bloggen tycker jag är riktigt roligt. Dels för att få berätta om min resa som en ny mäklare på väg mot en rutinerad. Även för att få motivera blivande mäklare till att ta steget. Kanske från ett jobb man inte riktigt trivs på, något sabbatsår för mycket efter studenten, eller för många timmar i soffan med en påse chips på magen.  Läs gärna vad vi skriver här på rekryteringsbloggen. Gillar ni det ni läser och tycker att det verkar som ett spännande yrke, tveka då inte att söka in till någon av de högskolor som erbjuder en fastighetsmäklarutbildning. På det sättet kan ni börja resan mot ett mycket spännande, varierande och framförallt roligt jobb!

På återseende

Mattias

Liknande artiklar