Framtidsplaner och ny målsättning?

Varje gång jag tänker på hur nära det faktiskt är nu, att jag snart är klar med mina tre år på högskolan, blir jag nervös. Nervös på ett bra sätt, lite pirrig och taggad, ungefär som inför en viktig match under åren jag spelade handboll och man ville prestera – och såklart också vinna matchen.

Det är snart två år sedan jag började min praktik på Svensk Fastighetsförmedling i Kinna, och därmed även traineeutbildningen. Nu har jag lite mer än en vecka kvar till tentan i Fastighetsrätt, efter det läser jag två kurser parallellt fram till januari och våren ska läggas på C-uppsats. Det känns på ett sätt helt overkligt att det börjar närma sig målet med utbildningen och att det snart är dags att komma ut och jobba PÅ RIKTIGT, med det jag sett fram emot så länge.

Cecilia skrev för en månad sedan om vilka förutsättningar som behövs för att sätta bra mål. När jag läste hennes inlägg blev jag själv inspirerad att sätta upp egna, personliga mål. Kortsiktigt är såklart mitt främsta mål att klara de sista kurserna utan bakslag och därmed faktiskt ha möjlighet att söka reggen som krävs för att få börja mäkla. Långsiktiga mål är att bli en duktig fastighetsmäklare och få ett bra, stabilt och utvecklande första år i branschen. Får jobba lite mer grundligt med målen och med hur jag ska göra för att uppnå dem. Med mycket praktik och stöd känns det som jag har en bra grund men det känns viktigt att vara väl förbered.

Vad har du för mål framför dig? Om inte, passa då på att gå igenom dina framtidsplaner. Varför inte både privat och på jobbet? Vart vill du vara om ett år? Vad vill du ha uppnått? Hur du ska lyckas med dina mål och kanske främst hur du ska få tiden att räcka till ger Jens några tips om. Oavsett vad du har framför dig önskar jag dig lycka till!

Liknande artiklar