Från Skåne till Dalarna

Hej!

Nu har turen kommit till Dalarna och denna vecka är det dags för bobutiken i Säter att blogga om livet på Svensk Fastighetsförmedling. Här sitter vi i mitt i trästaden Säter (i ett stenhus), med kommunhuset som granne.

 

dsc_2064
dsc_2065

dsc_2066

 

Jag som kommer att blogga heter Victoria Ohlsson och har arbetat här i Säter sedan början av året då jag och sambon flyttade upp till Falun med anledning av hans arbete. Tillsammans med mig i Säter sitter Maria Björkman som är vår mäklarassistent och dessutom mäklarstudent på Svensk Fastighetsförmedlings egna mäklarskola.

I Skåne arbetade jag på en mindre, lokal kedja och hade egentligen inga planer på att byta varken bostad eller arbete, men ibland händer oförutsedda saker och man måste våga hoppa ut i det okända för att se om vingarna bär. Och det gjorde de verkligen!

Efter att beslutet togs om en flytt till Dalarna gick allting väldigt fort. Att sitta 80 mil bort och leta lägenhet på både Hemnet och mäklarnas hemsidor är en upplevelse som gjort mig ödmjuk inför våra mäklarpresentationer och de bilder vi visar upp! Efter att ha skickat sambon på visning godkände jag vårt nya boende enbart via prospektet och jag var hur nervös som helst när vi klev innanför dörren i lägenheten första gången. Allt gick bra, vi är fortfarande sambo och bor kvar i denna lägenhet än. 🙂

Att jag berättar allt detta är för att det är just lägenheten som gjorde att jag hamnade hos Svensk Fastighetsförmedling. Vi tillträdet satt jag och pratade lite med Jonas som är mäklare i Falun och nämnde då att jag var mäklare och nu skulle börja leta jobb i trakten och då tipsade han mig om att kollegorna i Borlänge sökte ny mäklare. Sagt och gjort, samma dag ringde jag franchisetagarna i Borlänge, dagen efter träffades vi för intervju och på eftermiddagen blev jag erbjuden tjänsten som ny mäklare i Säter!

Under veckan kommer jag att låta er följa med mig på arbetet både i bilder och i text för att visa hur vår vardag är och ta upp en del av de skillnaderna som finns i att arbeta på en stor kedja kontra en mindre, lokalt förankrad mäklarfirma.

Nu är det dags att börja förbereda sig för dagens första möte som är en besiktning av ett hus här i Säter som ska läggas ut som ”Varudeklarerat”. Detta kommer jag att berätta mer om i eftermiddag.

Liknande artiklar