Gisslan i Hemavan

När man arbetar på en rikstäckande kedja har man ibland turen att få se stora delar av landet. I måndags åkte jag till Hemavan som ligger långt upp i Västerbotten nära gränsen till Norge. Hemavan är en liten by med ca 280 invånare och gångavstånd till ALLT, till och med flygplatsen kan du gå till. Här jobbar vår Lollo Vedbring sedan 2008 och driver ensam sitt kontor. Man skulle kunna tro att det inte finns så mycket att göra i en ort med 280 bofasta men så är inte fallet. Lollo är ofta med på topplistorna över vem som sålt flest villor och fritidshus när vi summerar året. På sommaren och vintern lever Hemavan upp och blir en fantastisk semesterort med vackra vandringsleder och massor av orörd snö. Här är verkligen den friluftsintresserades paradis. Dessutom får man inte glömma att grannbyn Tärnaby har fostrat skidåkare som Stig Strand, Ingemar Stenmark och Anja Pärson! Inte konstigt att orten invaderas av ca 20 000 semestersugna norrmän, och svenskar också för den delen,varje vecka när det är säsong. Alltså, det finns massor att göra för en mäklare här! Det är lätt att tro att det bara går att sälja mycket i residensstäder men man ska komma ihåg att det görs enormt många bostadsaffärer även ute i landet och på semesterorterna.

Den här gången hade jag lite otur och flyget kunde inte landa i Hemavan, därav rubriken. Jag fick tillbringa ett extra dygn på orten och andas frisk fjälluft. Nästa gång hoppas jag komma upp med en väska packad inte enbart med övernattningsgrejer, vilket saknades denna gång, utan även med skidor och träningskläder så att jag kan njuta av de vackra fjällen!

Bjuder på en bild från ett gråmulet Hemavan i lågsäsong samt en bild på hur det ser ut på sommaren. Jag rekommenderar varmt en tur till Hemavan. Och glöm då inte att hälsa på Lollo, hon sitter mitt i ortens nya fina galleria!

IMG_1373

2013-07-28 10.29.40

Liknande artiklar