Har du en förebild?

Tidningen Personal och Ledarskap skriver i det senaste numret om förebilder och mentorer. Ulla Lindgren, Docent i pedagogik vid Åbo Akademi och författare till bland annat ”En empirisk studie av mentorskap inom högre studier” säger: ”Det som utmärker en god förebild är att hen har en vardaglig livserfarenhet, är konkret och klok, har förmåga att se och reflektera över sin egen roll och har en realistisk bild av sig själv och sin kompetens. Förebilden måste dock inte vara en äldre person vilket många tror. Ulla säger ”I mina doktorandprojekt kan jag mycket väl se yngre människor som förebilder. Till exempel unga kvinnor som med framgång klarar av att kombinera forskning med föräldraskap.”

Det här är bara en av anledningarna till att vi tycker att mäklarstudenter ska börja göra sin praktik tidigt i sin utbildning. Genom att få kontakter i branschen kan studenterna finna förebilder och mentorer som de kan vända sig till under utbildningstiden för att lättare få en förståelse för de ämnen de läser och för att kunna ställa frågor till en erfaren person i branschen.

Det är också bra att ha med en tanke på förebilder och mentorskap när man söker kontor att börja sin mäklarkarriär på. Tänk att redan från första början få möjlighet att följa en duktig mäklare som inte bara visar hur den gör utan även kan svara på frågor och finnas där som ett bollplank i början av karriären.

Liknande artiklar