HR-avdelning på vift

Igår var vi på mässan Personal & Chef på Kistamässan. Jag har gått på många mässor men sällan fått ut så mycket av dem. Oftast går man runt och minglar i lite montrar och får en sockerchock av allt godis men tar inte med sig så mycket hem. Igår fick vi däremot en ordentlig energiinjektion och många nya kunskaper med oss hem.

Vi lyssnade på föreläsare som Elaine Eksvärd som lärde oss att jabba mot äldre män med ironiska kommentarer, att kommunicera så att budskapet kommer fram även om mottagaren har en annan kommunikationsstil än jag själv och att lägga upp en presentation så att jag får med mig åhörarna. Vi lyssnade även på Annika H Malmborg som gav oss insikter i hur jag som ledare ska finna mina medarbetares motivationsfaktorer och hinder och därmed kunna leda dem på rätt sätt mot målen. Nyttiga insikter då man inte alltid själv får sätta ihop sitt team.

Dessutom som grädde på moset fick vi lite nya ideér för hur vi kan öka välbefinnande på arbetsplatsen och hur vi kan utveckla vårt ledarskap inom säljträning för franchisetagarna.

Nu är det bara att kavla upp ärmarna och arbeta med det vi lärt oss!

Utveckling är kul!

Dessutom busade vi till det för en stund, man ska ju ha roligt på jobbet 🙂

Liknande artiklar