Hur mycket kan din arbetsgivare påverka din träning?

Det pågår just nu en artikelserie på DN.se som heter ”Den nya träningshetsen”. Där tas frågor kring nya träningstrender och arbetsgivarens ansvar upp. Enligt artikelserien kan man urskilja en ny grupp ”elitmotionärer”; oftast är dessa mellan 30-50 år, chefer, genomför klassikern och andra långlopp och uppdaterar gärna sin facebookstatus med senaste prestationen. Många av dessa chefer har en förmåga att ta med sig sitt fritidsintresse till arbetet och införa lunchträningspass eller andra fysiska aktiviteter i samband med konferenser eller möten. Nyttigt, roligt och alla mår bra av att röra på sig, eller?

Vad får detta för konsekvenser för arbetstagaren? Många kan säkert känna sig pressade att delta i träningspassen eftersom det är chefen som initierat dem. Alla kanske inte heller känner sig bekväma i att kasta sig ut på en äventyrsbana eller att försöka hänga med ”elitmotionärschefen” i joggingspåret. Vad är oddsen att den anställde efter att nära på kräkts i joggingspåret kommer att skaffa sig den nya nyttiga vanan med en joggingtur på kvällskvisten? Som arbetsgivare har man ett ansvar att ge den anställde förutsättningar för ett hälsosamt liv. Det kan vara att se till att personalen inte arbetar övertid var och varannan dag, ge ett bidrag till gymkort eller annan motionsaktivitet, möjliggöra att personalen tränar på egen hand på lunchen eller har en så kallad motionstimme i veckan som kan utnyttjas för träning eller långpromenader. Det finns bra exempel på när företag har haft stegräknartävlingar och andra former av motionstävlingar för att få personalen att röra på sig. Även om de som triggas mest troligen är den som redan tränar så kan det alltid få några som i vanliga fall inte tränar att komma igång med en ny vana som sen kan hållas eftersom den startade på rätt nivå. För visst är det väl som med allt annat, rivstartar man så håller man inte ut, men får man starta i sin egen takt så får man upp farten på sikt.  Vad tycker du? Hur mycket får din arbetsgivare lägga sig i dina träningsvanor?

Tips till dig som vill värja dig för den extreme elitchefen?
Få chefen att förstå att alla inte har samma intresse och att du redan är passionerat intresserad av något annat, ex ridning, matlagning eller vad det nu kan vara. Kom med förslag på andra aktiviteter som du och dina kollegor skulle uppskatta mer, kanske kan ni mötas i en kompromiss.

Liknande artiklar