Ibland blir det inte som man tänkt sig…

… det blir bättre än så.

I torsdags var det än en gång dags för BoKorridoren på Malmö Högskola. En av årets höjdpunkter och en av de viktigaste dagarna för oss som rekryterar mäklare. Vi hade lagt ned stor möda och tankekraft och tagit fram en ny monter, just för detta tillfälle. En ordentligt packad pall med nya möbler, roll-ups, give aways etc hämtades upp av budfirman på måndagen. Jag åkte ner på onsdagskvällen för att kunna bygga monter i lugn och ro på torsdagsmorgonen.

Kl 08:05 var jag på plats. Laddad som tusan! Tar hissen upp till mässplanet och letar upp vår monterplats. Den är tom. Ingen pall med montern så långt ögat kan nå. Jag får hjälp av mässarrangörerna och vaktmästaren som letar igenom alla skrymslen och vrår av högskolan medans jag ringer budfirman, en, två, tre ggr. Ingen monter finns att finnas. När mässarrangören och vaktmästaren kommer tillbaka och skakar på huvudet börjar paniken komma smygandes. Vad gör jag nu??? Jag måste snabbt sno ihop en plan B. Vad har vi? Vi har en vägg som (som tur var…) levererats till vår butik i grannhuset eftersom trycket inte torkat när budet kom på måndagen. Popcornmaskinen fanns också i butiken och popcornen hade jag i handväskan eftersom de inte heller hunnit levererats (som tur var. Igen.). Nu saknades allt material om oss och intresseanmälningsblanketterna, montertävlingen, priset till denna, give aways, vaser, skålar, möbler, popcornbägare, pennor, godis, you name it.

Nu var klocka 08:45 och mässan skulle starta 10:00. Här stod jag med en mässvägg, en popcornmaskin utan bägare och en tavla med uppmaningen att skänka pengar till Barncancerfonden om du ville ha ett fint armband. Utan armband.

Som tur är har vi fantastiska kollegor i Malmö som nyligen öppnade en butik i grannhuset. Jag ringde självklart dem och bad om hjälp. Kopplade in marknadsavdelningen, receptionisten och rekryteringsavdelningen uppe på huvudkontoret i Stockholm som tog fram det material som kunde printas i Malmö. Skickade iväg mina kollegor som skulle stå i montern på olika uppdrag och sprang själv mest omkring som en yr höna. 09:40 har vi den bästa monter vi någonsin haft på plats. Lukten (nej, det är ingen doft) av nypoppade popcorn började spridas i lokalen som nu också började fyllas av människor.

09:40. Josefin från Göteborg, Louise från Helsingborg och Fredrik från Jönköping känner in montern.

09:40. Josefin från Göteborg, Louise från Helsingborg och Fredrik från Jönköping känner in montern.

Vi fixade det! Ett otroligt teamwork fixade fram en helt ny och strålande snygg monter på 55 minuter! Vi som hade planerat vår borttappade monter i veckor uppe på huvudkontoret 🙂 Gissa om vi var taggade inför att möta studenterna?

Vi hade en riktigt bra dag med många möten och väldigt god stämning på mässan.

Härligt gäng på middagen

Härligt gäng på middagen

Studenterna som ordnade mässan hade gjort ett riktigt bra jobb med paneldebatter, bra och relevanta föreläsare samt en mycket välordnad och trevlig bankett som avslutade dagen. Ett stort tack till dem!

IMG_1957

Mysfrukost med Josefin

Nu ska vi bara hitta vår monter så kan vi kanske använda den nästa år i stället 🙂

På återseende!

… och ska du sälja din bostad så vet du vilka som har koll på läget när allt inte går som man tänkt sig…

Liknande artiklar