Koordinera mera

Det är mycket nu.

Dagarna flyter in i varandra och kontraktskrivningar, tillträden, möten, telefonsamtal, visningar med mera fyller allas scheman. Då vi har två kontor på två olika orter, är det ibland så att det blir toppar som gör att arbetsbördan ökar temporärt på det ena eller andra kontoret.

Just nu har vi en sådan på vårt största kontor. Det är riktigt roligt när det är mycket att göra, men man märker också att man blir än mer beroende av att allt flyter och fungerar som det ska. Minsta lilla hack i maskineriet (som att verktyget där jag gör annonser lade ner för mig just den dagen då alla skulle sammanställas) gör att den extra tiden som då krävs och uppehållet som uppstår skapar ett visst kaos. Därtill blev det fel i vår föregående veckas annons, vilket gjorde att vi fick mer plats som kompensation till denna veckans annons – plats som jag skulle fylla med fler annonser. Ibland går det inte annat än att skratta lite vildsint och sätta tänderna i problemet.

För visst är det skönt när ett problem som uppstått löser sig och man kan luta sig tillbaka igen?

I fredags var jag tillbaka på vårt kontor på den mindre orten och hade så mycket energi att jag fick undan mer än vad jag planerat. Det blev fem tillträden bokade och kallelser till banker, säljare och köpare skickade, bilder redigerade, flertalet viktiga samtal gjorda och de båda annonsuppslagen till våra två lokaltidningar färdigställda. Dessutom hann jag med en solig lunch nere i hamnen med en kollega.

Kan säga att jag kände mig sjukt nöjd när jag gick hem.

Och nu är det måndag och cirkusen fortsätter. Vilket härligt jobb!

Liknande artiklar