Läge + och semester

Jag började skriva igår, men fick aldrig det publicerat, så här kommer gårdagens inlägg;

 

Så börjar även denna dagen att lida mot sitt slut.

Idag har det varit ytterligare en besiktning på förmiddagen inför en varudeklarerad försäljning. Denna försäljningen är dessutom en Läge + vilket innebär att vi förbereder försäljningen och tar både foto och gör klart beskrivningen samt besiktigar huset så att allt är klart när säljaren som i detta fallet står i bostadskö hos Säterbostäder för att få en hyreslägenhet får positivt besked. Eftersom vintern kommer tidigare här uppe än jag är van vid så är det detta oktober och november kommer att bestå av framförallt, förberedelser inför vintern så att allt är klart när snön kommer om man vill sälja då. Fotona blir trevligare, besiktningsmännen går inte upp på snötäckta tak och har jag sett hus och trädgård utan snö så kan jag ge en mer rättvisande bild i min beskrivning och på visningen.

Förutom detta huset förbereder jag just nu ett par andra Läge + som ska publicerad inom kort. Ett av dem är ett fantastiskt trevligt hus i Gustafs som är arkitektritat av samma arkitekt som ritat Katarinahissen i Stockholm. Kul när det dyker upp den typen av hus som lite omväxling mot de mer ofta förekommande familjevillorna.

namnlos

Ytterligare en fördel med Läge+ är att den dyker upp och matchas mot vårt spekulantregister innan den kommit ut på nätet vilket innebär att vi har köpklara spekulanter den dagen vi bestämmer oss för att gå ut skarpt, om vi ens gör det, ibland väljer vi att bara låta vissa objekt ligga som Läge+ tills rätt kund dyker upp. För det gör den förr eller senare, frågan är bara, har man tid och råd att vänta? Här kommer ytterligare en av de fördelar jag insett med att tillhöra en stor kedja. Vårt spekulantregister är detsamma som mäklarna på Söder i Stockholm använder, eller mäklarna nere i Skåne, eller på Hisingen i Göteborg eller mäklarna i Umeå och Östersund. Vi täcker hela landet och om en av mina kollegor har en kund som säljer på sin ort som söker nytt boende tex i Dalarna så ser jag detta på ”kundkortet”. Jag hoppas ni förstår vilken oerhörd bredd detta ger oss.

Efter Läge+ -förberedelserna var det dags att skriva ut alla värderingar jag varit runt på i veckan. Det gäller ju att kunden får dem ganska snabbt för oftast är värderingen beställd inför ett bankmöte och då går det inte att låta dem vänta flera dagar. Skrivaren gick varm och kunderna fick sina värderingar som utlovat.

Plockade lite i pappershögarna och gick igenom ett par dåliga samvete innan det var dags att stänga ner datorn och åka hem och packa. Imorgon (läs idag) åker jag till Milano för en minisemester. Vädret var lovande när vi bokade med strålande solsken och 23-25 grader varmt nu visar alla vädersidor åska och regn, så vi får väl se vad det blir av det hela. Återkommer med en liten uppdatering om resan och hur livet som semesterledig mäklare är.

Liknande artiklar