Ledig? Vad är det?

Efter att ha haft en termin fullmatad med både studier, praktik och en del jobb (fast jag skulle ta det ”lugnt” i höst). Så blev det helt plötsligt juletider och december. Vart tog hösten vägen? Nu är det trots ledigthet i jul, ”bara” sluttentan kvar. Det är den som knyter samman hela utbildningen och skrivs i mitten av Januari. Så att helt slappna av blir det förmodligen inte. Trots ledighet så åker juridikböckerna med hem för att inte försvinna helt ur minnet bland all julmat.  Att koppla av och komma hem till familjen och vännerna i Dalarna har varit målet med nedräkningen under hösten. Men även att klara av studierna och i och med det bli registrerad Fastighetsmäklare här i vår.

Trots fullspäckat schema så har har studierna faktiskt hittills gått riktigt bra. Det gäller bara att hålla i det hela vägen in i mål nu. För min del har det ibland varit  nästan lite fööör fullt upp med annat. Samtidigt tror jag att det är exakt vad som får mig extra driven och ”taggad”. Det måste hela tiden hända saker för mig. Att göra samma saker dag ut och dag in skulle aldrig fungera i mitt liv. Att aldrig veta hur ens dag ska se ut är fantastiskt. Självklart finns en grundplan men att ändå kunna anpassa och förändra den, hela tiden till något nytt, bättre. Därför tror jag att detta är ett yrke som kommer passa mig. Aldrig veta hur nästa dag kommer se ut. Alltid träffa nya människor och alltid själv ansvara för hur ditt arbete kommer att se ut. Så spännande och skrämmande, men fantastiskt roligt.

Samtidigt får man inte glömma bort att njuta efter vägen. Att nu åka hem till stora familjen i Dalarna fira jul, och träffa alla kompisar på hemmaplan här. Att vara med på alla evenemang och själv anordna hälften är fantastiskt roligt och som vanligt fullspäckat schema. Men det ger ändå så otroligt mycket energi, istället för att ligga still och vara ”ledig”, så är det mitt sätt att samla energi. Så om tentapluggandet försvinner med juldagar och ledighet så tror jag att jag kommer vara tillbaka i Malmö med ny energi för sista slutklämmen med tentan. För att sedan sätta igång och jobba där i Februari lagom till 25-års dagen. Gissa om jag är taggad för detta!

 

Liknande artiklar