Strömstad – Göteborg – Stockholm!

Hej allihop!

Mitt namn är Felicia Amarius, jag är 24 år gammal och bosatt i Strömstad. En liten stad på västkusten, som ibland känns mer Norsk än Svensk.. Väldigt trevlig stad, om möjligtvis lite lugn höst och vintertid. Här har jag i alla fall växt upp och idag bor jag här tillsammans med min sambo.

Just nu läser jag 120% på Svensk Fastighetsförmedlings mäklarskola, kombinerar detta med jobb som mäklarassistent på Svenskfast i Göteborg- Mölnlycke och på helgerna jobbar jag som butikssäljare på MQ här i Strömstad.
Förutom jobb och studier, tränar jag på gymmet ca 5-6 dagar i veckan. Sport har alltid varit en naturlig del i mitt liv, då jag har tävlat i friidrott, tränat konståkning, ridit och nu på senare år har styrketräningen varit den roligaste formen utav träning för mig.
Så man skulle kunna säga att det är full fart just nu..  Men oj så roligt ändå!
Tänk att jag får faktiskt läsa och utbilda mig till det jag drömt om att få jobba med så länge, wow!

Så hur är skolan då? Jo, det är tufft. Med tanke på att vi mestadels läser på distans och vi läser i en betydligt snabbare takt än normalt.

Men tillsammans med alla klasskompisar och med super duktiga lärare blir det mer roligt än tufft.
Vi har träffar i Stockholm, ungefär var 4:e vecka där vi har långa föreläsningsdagar men också väldigt mycket roligt ihop. Det gäller bara att vara duktig på att planera sin tid och lägga fokus på studierna. Jag skulle inte vilja läsa på något annat vis än hur jag gör idag!

Som ni hör blir det mycket pendlande för min del just nu, mellan Strömstad – Göteborg och Stockholm. Men valet att jobba i Göteborg och inte Strömstad är medvetet då jag länge har velat flytta på mig till en större stad.

Idag har jag spenderat hela dagen med civilrätt. Med en kortare paus för ett pass på gymmet.. Civilrätten har hittills varit väldigt rolig och lärorik, känns som något man kan ha mycket nytta utav framöver både i arbetslivet men också i vardagen.

Det var lite kort om mig och min syn på mäklarstudierna. Längtar väldigt mycket till att få börja arbeta som mäklare, men just nu är det fokus på studierna 🙂

Hoppas alla får en jätte fin helg, oavsett om den spenderas med jobb, studier eller ute på dansgolvet.

 

img_3613-1

Liknande artiklar