Mäklarstudenternas drömarbetsgivare – Svensk Fastighetsförmedling!

Gissa om jag är stolt och glad! På Universum awards häromdagen fick vi utmärkelsen drömarbetsgivare bland mäklarstudenter för sjätte gången, inte i rad utan sex av sju möjliga år. Vi vann 2007 tom 2011 och blev omkullsprungna 2012 av en konkurrent men tog tillbaka titeln i år alltså. Lite extra starkt känns det att ta tillbaka en sådan position.

Men inte nog med det! Vi var också sedan tidigare nominerade till priset Årets Nykomling och vann det också! En utmärkelse som tilldelas ett företag som har  tagit sig an Employer Brandingutmaningen och utvecklat en tydlig strategi för frågorna.

Det är ju fantastiskt roligt att mäklarstudenterna ser oss som sin drömarbetsgivare. Tack alla ni studenter som har röstat på oss! Vi hoppas verkligen kunna infria era förväntningar på oss som arbetsgivare när ni är klara med utbildningen.

Det är ju viktigt för oss att vara en attraktiv arbetsgivare eftersom vi rekryterar många nyexade studenter. Vi vet genom undersökningar att studenterna söker sig till ett modernt och nytänkande företag med ett starkt varumärke som ligger i framkant och det får man hos oss. När man börjar på Svensk Fastighetsförmedling får men en gedigen introduktion som sedan byggs på med möjlighet till fler utbildningar och träning inom bland annat försäljning, allt för att ge våra anställda mäklare de allra bästa verktygen och förutsättningarna.

Arbetet med Employer Branding är mycket viktigt och ett arbete som pågår hela tiden. Det går inte att luta sig tillbaka utan vi måste hela tiden vässa oss för att hitta nya sätt att möta våra framtida  mäklare.

Den fullständiga rankingen för 2013 finns på www.universumglobal.com.

Om FöretagsBarometern
FöretagsBarometern är en heltäckande och årligen återkommande studentundersökning om karriär,
arbetsliv och framtid som syftar till att hjälpa arbetsgivare i Sverige att förstå och kommunicera med potentiell framtida arbetskraft. Undersökningen har genomförts sedan början av 90-talet och ger en bild av hur studenter ser på olika arbetsgivare och sin egen framtid. 20 003 studenter från Sveriges
universitet och högskolor har svarat på årets FöretagsBarometer. Medelåldern på respondenterna är 24,5 år. Undersökningens svar har samlats in genom olika kanaler via internet under perioden oktober 2012 till februari 2013. Respondenterna har blivit kontaktade via e-post med en inbjudan och en länk
till undersökningen. Undersökningen har genomförts i samarbete med Sveriges universitet och högskolor.

Fakta om Årets Nykomling
Tilldelas ett företag som tagit sig an employer branding-utamningen och utvecklat en tydlig strategi för frågorna, vilket gjort att de blivit en aktör att räkna med. De kriterier juryn tittar på är följande:
· ledningsgruppens engagemang i employer branding-frågorna

· att företaget marknadsför/kommunicerar sitt employer brand på ett innovativt
och trovärdigt sätt

· att företagets employer branding-aktiviteter lett till resultat

Liknande artiklar