Man har inte roligare än man gör sig

Vi har nyss blivit utnämnda till Sveriges Bästa Arbetsgivare 2012. Det är ett ärofyllt epitet tycker jag och något som vi ska vara stolta över.

En bra chef sporrar sina anställda, ger dem sin tid och engagerar sig. En bra chef ser inte bara mäklaren/assistenten/koordinatorn, utan personen bakom. En bra chef ger en stöttande och lätt knuff i uppförsbackar och klappar högt när det vänder och fartvinden sveper håret bakåt och allt flyter på. En bra chef är duktig på att ge beröm men också på att utdela konstruktiv kritik.

En bra anställd vill. Vill lyckas i sitt arbete, vill göra sitt bästa och ibland lite till. Vill att det ska gå bra, inte bara för den egna lyckans skull, utan även för företagets och kollegornas väl och ve. Viljan måste dessutom omvandlas i handling, vilket är betydligt lättare om man har en empatisk chef och bra kollegor i ryggen.

Mitt eget framgångsrecept – förutom viljan, bra chefer och fina kollegor – är som rubriken ovan tydliggör: Man har inte roligare än man gör sig. Det är därför jag har roligt nästan jämt.

Att se på livet med ett öppet sinne, att skratta ofta och högt, att alltid försöka se det positiva istället för det negativa, att må bra och få omgivningen att må bra – det är framgång för mig. Jag älskar att få den där omedelbara kontakten med människor efter några inledande glada fraser; om det så är i vår butik, på en visning eller i affären.

Människor som blir glatt och trevligt bemötta är mer benägna att tillmötesgå dig/säljaren/köparen med olika spörsmål och glada människor sprider gärna glädjen vidare. Det är särskilt bra när man jobbar i en bransch där ditt rykte är en viktig faktor.

Sen är det klart att jag också blir lite extra glad när lönen trillar in, för tyvärr kan man inte köpa så mycket mat eller kläder med endast ett smil. Men det är så mycket som blir lättare om man är glad: Prova att le mot nästa person du ser och du ska se att du får ett tillbaka!

Vilket är ditt framgångsrecept?

Liknande artiklar