Nu kan du läsa till mäklare genom Svensk Fastighetsförmedling och Högskolan i Gävle!

Svensk Fastighetsförmedling startar egen Mäklarskola

Inom kedjan finns det över hundra lediga tjänster som fastighetsmäklare och det är svårt, på vissa håll omöjligt, att hitta behörig personal till dessa tjänster. Samtidigt finns det en mängd personer med lämpliga egenskaper som inte kan (familj/ekonomi mm) eller får (höga intagspoäng) läsa utbildning till fastighetsmäklare på traditionellt sätt. Svensk Fastighetsförmedling startar därför en egen mäklarutbildning tillsammans med Högskolan i Gävle.

I dag undertElisabeth Fogelströmecknades avtalet som ger oss möjlighet att låta den första kullen om 15-35 deltagare starta sin utbildning den 1 augusti.

– För att nå marknadsledarskap måste vi bli fler som bidrar med affärer till kedjan. Många bobutiker har under lång tid haft lediga tjänster med inga eller få sökanden och situationen är ungefär likadan i hela landet. För att säkerställa visst tillflöde av nya fastighetsmäklare har vi undersökt möjligheterna att starta en egen mäklarskola och det känns underbart att nu kunna starta rekryteringen av deltagare till denna, säger Elisabeth Fogelström rekryteringschef på Svensk Fastighetsförmedling.

– Vi är först i branschen med något liknande har varit tvungna att vrida och vända på en hel del kniviga frågor. Sedan förra sommaren har ett 15-tal SF-medarbetare, plus externa konsulter, varit involverade i projektet med att skapa vår egen Mäklarskola. Vi är övertygade om att vi tillsammans med Högskolan i Gävle lyckats skapa landets absolut bästa mäklarutbildning, säger projektledaren Dan Sjöholm som hållit ihop alla trådar.

Ansökan om att få gå Mäklarskolan lämnas via franchisetagare i Svensk Fastighetsförmedlings bobutiker. De som vill delta bör alltså själva kontakta den bobutik där de vill arbeta och ansöka om att få gå utbildningen. Redan den 15 maj 2015 ska bobutikerna lämna uppgift om vilka som ska delta i den första kursen, så agera snabbt om du själv vill, eller vet om någon som kan och vill bli en riktigt framgångsrik fastighetsmäklare!

Mer information om utbildningen finner du här.

Liknande artiklar