Ludvika har nya franchisetagare!

Ludvika har fått nya franchisetagare på Svensk fastighetsförmedlings kontor på orten. Angelica och och Kristian Sundberg tog den 15:e januari över kontoret och har precis kommit igång med verksamheten efter att tidigare ha arbetat som fastighetsmäklare hos en av konkurrenterna.

Hur kom det sig att ni tog över verksamheten i Ludvika?
Vi fick förfrågan från tidigare ägaren Margareta. Efter att båda har mäklat ett par år på orten så kände vi båda att det var rätt i tiden att göra någonting nytt och utvecklas, men samtidigt utforma det på vårt sätt och få vara oss. Det är något vi får möjlighet till nu genom Svensk Fastighetsförmedlings varumärke, men vi kan ändå sätta vår egen prägel på det. Dessutom har våra barn blivit äldre nu och även det gjorde att vi kände att vi hade möjlighet till det här. Det kändes som en bra chans att få göra något nytt och inte bara mäkla.

Hur länge har ni mäklat?
Jag (Angelica) har mäklat i ungefär två år och Christian i drygt 5 år, vilket vi även kommer att fortsätta göra båda två även i våra nya roller som franchisetagare.

Ni är två stycken nu, hinner ni med? 
Just nu är det bara vi två och det är ju ganska stor konkurrens då det finns flertalet fastighetsmäklare här i Ludvika. Från början har det varit lite lugnare start med få objekt så vi har hunnit lära oss det praktiska. Vi har ju precis startat i januari och det har varit  ganska få objekt, vilket har varit en bra start för oss – så vi har haft möjlighet att också sätta oss in i de nya systemen.

Kommer ni att ta in ytterligare mäklare på kontoret?
Vi kommer absolut behöva ta in en till framöver, men det är inte klart när och om det blir ytterligare en mäklare eller en assistent ännu. Till sommaren kommer vi ha en praktikant här på kontoret.

Hur jobbar ni i Ludvika?
Vi är indelade i lite olika områden. Kristian har hand om villor i Ludvika och runt områden som Grängesberg och Grangärde. Jag har området runt Smedjebacken, vilket föll sig naturligt eftersom jag är uppväxt där. Jag förmedlar också bostadsrätter.

Får ni med er tidigare kunder?
Då vi sade upp oss från vår tidigare arbetsplats tog andra över våra objekt vi hade då och det var inget vi kunde ta med sig. Men förhoppningsvis kommer gamla kunder att kunna komma tillbaka. Eftersom Ludvika är en stad mindre vet de flesta vet vilka vi är.

Vad har ni för tips till andra som vill ta ett nytt steg och ta över ett kontor?
Se till att ha mycket tid och energi då det är ett steg som kräver mycket. Men framförallt ta chansen, det är kul och utvecklande att  få prova något nytt och få möjlighet att utvecklas!

 

Stort lycka till på nya arbetsplatsen i Ludvika Angelica och Kristian önskar vi!

Liknande artiklar