Öresundsregionen borde utnyttjas bättre och oftare.

Jag känner mig ganska privilegierad här i södern ibland, inte minst i detta höstväder, då jag som är från Dalarna är van vid frost på morgnarna. Vanligtvis är vantar och vinterjackan framme för länge sedan. Här i södern har jag inte plockat undan sommarkläderna, (kjolen var på en hel dag förra veckan!?) har precis letat fram höstjackan åtminstone.

Vi är igång med uppsatsskrivning nu under sista terminen här i Malmö vilket innebär en hel del diciplin med självstudier. Detta med disciplinen varierar ju ärligt talat lite från dag till dag. Men jag resonerar som så att OM man jobbar på bra med plugget så får man unna sig något extra i vardagen då och då. Imorgon vaknar jag till exempel upp med en enorm hotellfrukost på Ystad Saltsjöbad. Där har  jag tillsammans med två klasskompisar haft en fantastisk spa-dag med födelsedagbarnet och nyutexaminerade mäklaren, Susanne. Vi började dagen med att åka längs Österlen och kikade förbi på Kiviks äppelmarknad. Skåne är så otroligt vackert, speciellt nu i höstfärger. Bra avslutning på helgen och fantastisk start på en ny vecka blev detta.

 

Men helgen har faktiskt varit  fullmatad med att ”unna sig”.  Vi var några från klassen som dessutom tog vara på en ledig lördag igår.  Så vi åkte över sundet en dagstur för att bara strosa runt i solen på Ströget, i Köpenhamn. Helt fantastiskt att ha ytterligare ett land, och en riktigt trendig huvudstad, bara 25 minuter bort med tåget över bron. Fick mersmak för Köpenhamn denna gång. Så otroligt trevlig stad.

Att åka runt och uppleva mer av Skåne och även Danmark borde man göra oftare. Loppisar, slott, vingårdar, hästgårdar, bondgårdar, kronhjortar, päron- och äppelodlingar, gårdsbutiker, lanthandel, havet, kallbadhusen, kaféer och bagerier för att nämna lite av mina ”favoritgrejer” här i krokarna. Välkoma på besök till ett fantastiskt Skåne.

 

Liknande artiklar