Planering och strukturering

Hej!

Den här veckan har varit en väldigt intensiv vecka, vi hade säljmöte inne på HK med Möregårdh i måndags, i går eftermiddag var det ERFA med alla Stockholmskontor, i dag är det Valborg och i morgon är det 1 maj. En redan kort vecka som blev ultrakort. Fullt ös på kontoret har det minst sagt varit.

Jag får ofta frågan om hur jag får ihop mitt liv med kvälls- och helgjobb, små barn på hemmaplan och en man som är elithandbollsspelare med träning 4 av 5 vardagskvällar. Svaret som alla får är: planering.

Planering och struktur är a och o för att få det så kallade livspusslet att gå ihop. Jag har alltid gillat att planera och strukturera upp mitt liv så efter lite guidning av min chef Malin (trebarnsmamma och svart bälte i planering) om hur man ska tänka med mäklarkalendern så kom jag in på rätt spår redan från början. Det som gjorde att jag var tveksam till att börja jobba som mäklare igen var just tanken att ha barn och jobba sena kvällar och helger. I dag vet jag att det absolut inte är några som helst problem.

Jag försöker alltid att lägga in och styra så många möten som det bara går på dagtid. Mina kvällstider är dyrbara. Att ge en kvällstid utan att ha försökt med alla andra lösningar hör inte till vanligheterna. Tro det eller ej, det är oftast inga problem för mig att hitta en tid på dagen med mina kunder. Jag ger alltid kunden två alternativa tider, är lyhörd för när de vill lägga tider efter arbetstid och försöker att kompromissa med kunden så att jag ändå kan komma i väg och hämta på förskolan i en bra tid.

Ibland så går det ju självklart inte. Jag har en dag i veckan när jag vet att jag kan boka in möten på kvällen, jag undviker de tiderna men i bakhuvudet vet jag att den finns och det känns tryggt.

För er som tycker det låter svårt så kan jag bara säga: hur många har någonsin krävt en kvällstid av tandläkaren?

Ha en härlig Valborgsmässoafton!

Vi hörs om ett tag igen.

Hälsningar Madeleine Gustafsson

Liknande artiklar