SÅLT istället för Till salu

 

2014 har fått en härlig start. Vår stora Visningshelg lockade tusentals boendedrömmare över hela landet och här på vår lokala marknad i Höganäs, Helsingborg och Landskrona gick det alldeles strålande.

I Höganäs hade vi dessutom en riktig solskenshistoria där ett hus som visades för första gången under visningshelgen hade nio familjer på besök. Ett par, som varit på flera visningar med oss tidigare och som vi rekommenderat särskilt till detta hus, fastnade rejält.

Då säljarna varit Läge+ kunder under cirka ett års tid, har vi haft flera möjligheter att diskutera kring en framtida försäljning av deras hus; hur långt innan önskat tillträdesdatum vi skulle lägga ut villan till försäljning, hur många som troligtvis skulle visa intresse för deras hus och hur rätt utgångspris eliminerar många bekymmersrynkor i försäljningsprocessen.

Tillsammans med mäklaren lades en plan upp där jag var med och ordnade med annonsering, skyltning, visningsmappar, affischer till våra och bankernas skyltfönster med mera. Vi ringde också upp kunder från vårt stora kundregister och diskuterade detta nya objekt som snart skulle komma till försäljning. Varudeklareratbesiktningen beställdes genom vår samarbetspartner Anticimex och ett protokoll fanns tillhanda innan första visningen. Tack vare detta protokoll kunde vi även ta fram en offert på syllbyte som spekulanterna fick i sin hand på visningen.

Knappt två veckor på marknaden krävdes det innan försäljningen var ett faktum och kontraktet påskrivet. Det unga paret som fastnade för huset och som letat nytt boende ett tag var jätteglada och pustade glatt ut.

Säljarna, som bott i huset i 37 år, kunde i sin tur släppa på nervositeten och lugna fjärilarna i magen de fullt förståeligt levt med alltsedan de bestämt sig för att sälja det som varit deras hem under så lång tid. Till sommaren flyttar de till ett nybyggt och mer lättsköttt enplansboende, samtidigt som köparna tar över och huset får glädjen att börja om med en ny, ung familj.

Att de fyra parterna kom så bra överens att de redan bestämt sig för att ta en fika och diskutera värmeanläggningen och annat är en bonus och vi lägger ytterligare en solskenshistoria till handlingarna.

Liknande artiklar