Samarbete över hela landet

 

Det tål att upprepas: Vi är en fantastisk kedja från norr till söder, från öst till väst, där den stolta vi-känslan och samarbetsviljan inte bara är positiv, utan också självklar.

Det senaste beviset på det är ett tillträde vi hade häromdagen. Affären har skötts, från intag, första försäljningsdag till överenskommen kontraktsskrivning, på vårt kontor här nere i Höganäs i Skåne.

Men då både säljarna och köparna befann sig i Stockholm, sköttes såväl kontraktsskrivningen som tillträdet hos våra kollegor på vårt kontor på Kungsholmen. Säljarna, som redan bosatt sig på sitt nya läge i Stockholm, och köparna, som kommer därifrån, var alla väldigt nöjda med denna lösning. De slapp ta en extra flygtur ner till Skåneland och kunde istället sköta det hela på den plats där de befann sig.

Visserligen är dessa två delar i en bostadsaffär väldigt givande och glädjande för varje mäklare, men att kunna erbjuda den servicen till våra kunder är underbart – och väldigt uppskattat.

Jag, som har ett någorlunda stort kontrollbehov (i alla fall när det kommer till mitt arbete), kan tycka att det är lite småjobbigt att inte ha just kontroll över vad som händer, särskilt när det gäller tillträdet som jag annars är väldigt involverad i. Men det är bara att släppa taget och vara trygg i förvissningen att mina kollegor, var de än befinner sig i landet, sköter saken på ett otroligt professionellt och korrekt sätt – faktiskt precis på samma sätt som vi själva gör; ännu en fördel med att vara en kedja. Och att göra kunderna nöjda är ju till syvende och sist det vårt jobb går ut på.

Men när mailet med ”Allt gick bra, kunderna är supernöjda!” efter en stund dimper ner i mailboxen känns det ändå rätt skönt och jag andas ut och gläds över ännu en avslutad affär.

Nu är det skärtorsdag och dags att fylla på godisskålen där hemma till eventuella påskkärringar och -gubbar som ringer på dörren ikväll. Jag önskar er alla en riktigt skön och glädjefylld påskledighet!

Liknande artiklar